Επίσκεψη Τραμπ στο Καπιτώλιο για να υποβάλει τα σέβη του στη σορό του Τζορτζ Μπους

Δημοσίευση: 4 Δεκεμβρίου 2018, 8:17 πμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, απέτισαν φόρο τιμής εχθές στον εκλιπόντα 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.


Το ζεύγος Τραμπ έκανε μια επίσκεψη «αστραπή» στη ροτόντα του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το φέρετρο του Μπους του Πρεσβύτερου, καλυμμένο φυσικά με την αμερικανική σημαία. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στο Καπιτώλιο όταν είχαν ήδη αποχωρήσει οι συγγενείς του εκλιπόντος και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης. Με την Πρώτη Κυρία της Αμερικής στο πλευρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε στρατιωτικά το φέρετρο και στάθηκε μπροστά του για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, το ζεύγος αποχώρησε αμέσως χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζορτζ Μπους δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον Ντόναλντ Τραμπ, και είχε κάνει γνωστό ότι δεν τον είχε ψηφίσει το 2016. Και ο ίδιος ο Τραμπ όμως είχε ασκήσει κριτική στον Μπους τον Πρεσβύτερο κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Τη Δευτέρα πάντως, σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τα μέλη του Κογκρέσου να τιμήσουν τον Μπους «έναν άνδρα που ο τρόπος ζωής του αντανακλά όλα όσα κάνουν τις ΗΠΑ μια σπουδαία χώρα»

Η σορός του Τζορτζ Χ.Ο. Μπους θα βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι την Τετάρτη το πρωί, προκειμένου οι πολίτες να υποβάλουν τα σέβη τους και να αποχαιρετίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους. Στη συνέχεια, στον Καθεδρικό Ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστεί και ο Τραμπ, αν και δεν θα εκφωνήσει ομιλία.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στην Ουάσινγκτον, η σορός του Τζορτζ Μπους θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Τέξας, όπου θα ταφεί στην Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush. Στον ίδιο χώρο, στο Κόλετζ Στέισον, βρίσκεται εξάλλου και ο τάφος της αγαπημένης του συζύγου Μπάρμπαρα Μπους, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο και ενταφιάστηκε δίπλα στην κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών