Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο – 4 νεκροί, 7 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση – Ανθρωποκυνηγητό από αστυνομία και στρατό

Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2018, 9:37 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 12, 2018 στις 12:00 πμ

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην Γαλλία νωρίτερα το βράδυ. Τέσσερις νεκροί και επτά σοβαρά τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από το αιματηρό επεισόδιο.


Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατικό» από τον εκπρόσωπο των γαλλικών αρχών ασφαλείας, καθώς ο ύποπτος δράστης βρισκόταν στη λίστα με τους υποψήφιους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο δράστης είναι ένας 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας. Ο τουρίστας δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός της ειδικής ομάδας κρούσης Sentinelle, με μέλη της οποίας συναντήθηκε ο δράστης και αντάλλαξε πυροβολισμούς. Από τους 11 τραυματίες, οι επτά αναφέρονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι τέσσερις έχουν διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 9. Στους δρόμους του Στρασβούργου έχει βγει και ο στρατός, ο οποίος οπλισμένος είναι σε θέση μάχης.


Χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για ένοπλη επίθεση. Από τους κατοίκους έχει ζητηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους αφού ο δράστης παραμένει ελεύθερος. Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε εστιατόριο στη πλατεία και είναι αποκλεισμένο όλο το κέντρο της πόλης.

Η επίθεση έχει γίνει σε εστιατόριο και ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι Έλληνας Ευρωβουλευτής, πιθανότατα ο Νίκος Ανδρουλάκης της «Ελιάς». Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος, αλλά και 20 ακόμη άτομα είναι σε ασφαλές μέρος.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του αμέσως μετά το «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας», όπως το χαρακτήρισε.

Κληθείς να σχολιάσει η αστυνομία, ανέφερε ότι πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας χωρίς να επιβεβαιώνει αν πρόκειται για τρομοκρατικό κτύπημα.

Live εικόνα: