Εσωτερική Ασφάλεια

Εσπευσμένη μεταφορά του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου - Συνεχίζεται το θρίλερ

Την εσπευσμένη μεταφορά του γνωστού τηλενεχυροδανειστή στις φυλακές Ναυπλίου προχώρησαν οι αρχές. Ο ενεχυροδανειστής βρισκόταν στη ΓΑΔΑ.

Η απόλυση των οκτώ κατηγορουμένων που κρατούνται για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με τα απίστευτα κενά της δικογραφίας που οδήγησαν σε πτώση την κατηγορία της λαθρεμπορίας, προκαλώντας πληθώρα ερωτηματικών, δεν έγινε τελικά την Τρίτη. Η προφυλάκιση των οχτώ κατηγορούμενων για το κύκλωμα χρυσού θα κριθεί τελικά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος διερωτήθηκε το πρωί τι συνέβη και η εισαγγελία άλλαξε γνώμη μέσα σε οχτώ ώρες.

Πληροφορίες από αρμόδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι η Εισαγγελία έχει άλλη γνώμη για τις συνέπειες των κενών της δικογραφίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάσταση των απόψεων επί του θέματος.

Για γελοιοποίηση των αρχών μίλησε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο ποινικολόγος Πέτρος Μαντράχαλος προσθέτοντας ότι βιαστήκαν να δημοσιοποιήσουν την υπόθεση ενώ υπήρχαν κι αλλά αδικήματα όπως η τοκογλυφία και θα μπορούσαν να κινηθούν διαφορετικά.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποδίδουν ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης στην εισαγγελία, επισημαίνοντας ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα

«Κάλυψη» στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν με non paper κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε την επιχείρηση μετά από έγκριση που έλαβε από τους εισαγγελείς που είχαν γνώση της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς είχαν επί της ουσίας τον έλεγχο όχι μόνο στην αρχή, αλλά και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν.

Το non paper:

Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ