«Αστικός πόλεμος» από τους κουκουλοφόρους: Μάχες με μολότοφ & χημικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Ένας τραυματίας στα Εξάρχεια (upd 5)

Δημοσίευση: 6 Δεκεμβρίου 2018, 7:22 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 6, 2018 στις 9:48 μμ

Νεώτερη ενημέρωση 21:44


Ένα τραυματισμένο άτομο βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων.

Πέριξ της πλατείας βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με κουκουλοφόρους να έχουν στήσει οδοφραγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων.

Νεώτερη ενημέρωση 21:00

Η αστυνομία φαίνεται πως επιχειρεί μια κυκλωτική κίνηση προς του κουκουλοφόρους επιστρατεύοντας μάλιστα και τις δύο αύρες. Η μία αύρα ανεβαίνει την οδό Στουρνάρη, ενώ η άλλη πραγματοποιεί αντίστοιχη κίνηση επί της Τοσίτσα, όπου γκρέμισε και το δύο μέτρων οδόφραγμα που είχε στηθεί ενώ την ίδια στιγμή μια βροχή από μολότοφ έπεφτα επάνω στους αστυνομικούς, στα σπίτια αλλά και στις αύρες κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.


Στόχος της αστυνομίας να περιορίσει την δράση των ομάδων προς την πλατεία των Εξαρχείων.

Νεώτερη ενημέρωση 20:46

Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λίγο αφότου ολοκληρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στη Σπ. Τρικούπη. Από φλόγες απειλείται και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Αρχικό κείμενο

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ στη Θεσσαλονίκη. Οι δυνάμεις των MAT απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Ταυτόχρονα, οι πρώτες μολότοφ έπεσαν και στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην οδό Στουρνάρη.

Μπαρούτι μύριζε στα Εξάρχεια εδώ και κάποιες ώρες, καθώς οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα, έχουν ανάψει φωτιές και συγκεντρώνουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα. Κινήσεις που αν μη τι άλλο φανερώνουν πως η νύχτα θα είναι… μεγάλη και δύσκολη περιμετρικά της περιοχής.

Θεμιστοκλέους, Στουρνάρη και άλλα στενά έχουν αποκλειστεί και στην Τοσίτσα έχει στηθεί ένα οδόφραγμα από τσίγκο, το οποίο έχει στερεωθεί μπρος και πίσω με δοκάρια, ενώ περιβάλλεται από σύρμα, για να στέκεται όρθιο.

Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους των Εξαρχείων, μάλιστα, κουκουλοφόροι έχουν καταφέρει να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και κτιρίων έχοντας στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.

Μάλιστα, στην οδό Στουρνάρη, κουκουλοφόροι έχουν αναποδογυρίσει ένα αυτοκίνητο. Ένας νεαρός διακρίνεται να πηδάει πάνω από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων, την ίδια ώρα που στα Προπύλαια πραγματοποιείται η δεύτερη συγκέντρωση της ημέρας για την επέτειο 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

odo2

odo1

exar5

exar4

eks4

exar1

exar3

exar2