Εικόνα – σοκ! Γάλλοι αστυνομικοί χτυπούν με σφαίρες άοπλο διαδηλωτή που έχει υψώσει τα χέρια

Δημοσίευση: 8 Δεκεμβρίου 2018, 6:35 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 8, 2018 στις 6:43 μμ

Συγκλονίζει το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, με διαδηλωτή να δέχεται εντελώς αναίτια και σε ευθεία βολή πλαστική σφαία από στέλεχος της γαλλικής αστυνομίας.


Αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής βίας στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, όπου, πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Στο Παρίσι, πλαστική σφαίρα που εκτόξευσε αστυνομικός, πέτυχε στην κοιλιακή χώρα έναν νεαρό διαδηλωτή που στέκεται απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

Ενώ είναι σαφές ότι δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για αυτούς, ένας επιλέγει να τον σημαδέψει και να του ρίξει σε ευθεία βολή.

Το βίντεο σοκάρει:


Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε πάνω από 700 συλλήψεις, ενώ άλλα 335 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός ήδη ξεπερνά τις συνολικές προσαγωγές που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, που ήταν 412.

Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και άνδρες των δυνάμεων καταστολής εμπόδισαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο, γύρω από το οποίο έχουν τοποθετηθεί ατσάλινα οδοφράγματα.

Οι Αρχές βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για την «4η Πράξη» των κινητοποιήσεων του κινήματος, που ενώ ξεκίνησε ως μία διαμαρτυρία για την αύξηση των καυσίμων, εξελίχθηκε στη συνέχεια ως κύμα αμφισβήτησης κατά της πολιτικής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ.

«Θα ήθελα γι΄άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους εκείνους, πολιτικούς αξιωματούχους, συνδικαλιστές, ενώσεις, πολίτες οι οποίοι κάλεσαν σε ηρεμία έτσι ώστε οι Γάλλοι που θέλουν να εκφράσουν διεκδικήσεις να μην αναμιχθούν με εκείνους που θέλουν να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της τάξης», υπογράμμισε ο Εντουάρ Φιλίπ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, που μιλούσε μετά το τέλος μιας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν «κατ’ εξαίρεση» μηχανισμό ασφαλείας «όσον αφορά στα μέσα, κατ΄εξαίρεση όσον αφορά τις επιλογές της οργάνωσης που έχουμε κάνει».

 

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ