Κόσμος

Αυτές είναι οι 10 υποψηφιότητες για πρόσωπο της χρονιάς από το Time

Τη λίστα των 10 προσωπικοτήτων ανάμεσα από τις οποίες θα επιλεγεί το πρόσωπο της χρονιάς έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Time.

Στη λίστα φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε βάναυσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης τα ονόματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την παρουσία του στο εξώφυλλο του περιοδικού το 2016, αλλά και ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος με την έρευνα του για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές συγκλονίζει τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Παρών και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση Μιούλερ.

Οι υπεύθυνοι του Time επέλεξαν ως υποψήφιους και τους μαθητές του λυκείου στο Πάρκλαντ με αφορμή το κίνημά τους με τίτλο March for Our Lives που ακολούθησε τη δολοφονία 17 συμμαθητών τους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δεύτερη γυναίκα στη λίστα η γιατρός Κριστίν Μπλάσεϊ-Φορντ η οποία κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση τον υποψήφιο για το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ Μπρετ Κάβανο όταν και οι δύο τους ήταν έφηβοι στο Μέριλαντ.

Στη δεκάδα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι Ιν μετά την ιστορική συνάντηση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τη λίστα κλείνουν ο σκηνοθέτης της ταινίας Black Panther Ράιν Κούγκλερ μετά την ιστορική επιτυχία του φιλμ αλλά και οι οικογένειες των μεταναστών που υποχρεώνονται να χωριστούν οταν περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ, μια πρακτική της κυβέρνησης Τραμπ που προκάλεσε σάλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...