Οπλικά συστήματα

T-72 Scarab: Η πρόταση αναβάθμισης του ρωσικού άρματος από την Excalibur

Μια νέα εκστρατεία για την εμπορική προώθηση της συλλογής αναβάθμισης Scarab του γνωστού σοβιετικής σχεδίασης άρματος μάχης T-72 ξεκίνησε η Τσέχικη εταιρεία Excalibur Army.

Η συλλογή είχε παρουσιαστεί το 2017 και τώρα η εταιρεία την προωθεί εμπορικά στην Μ. Ανατολή και την Ασία όπου το συγκεκριμένο άρμα υπηρετεί στους Στρατούς τουλάχιστον 40 κρατών. Η συλλογή αναβάθμισης Scarab έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στα Τ-72 μεγαλύτερη προστασία, δυνατότητα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και αντιπάλων που διαθέτουν φορητά αντιαρματικά οπλικά συστήματα.

Για το σκοπό αυτό το άρμα είναι εξοπλισμένο με την τσέχικη εκρηκτική συλλογή προστασίας τύπου «DYNA», νέα ηλεκτροοπτικά συστήματα ημέρας νύκτας και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο οπλισμού. Επιπλέον για την αύξηση της κινητικότητας του η συλλογή περιλαμβάνει επίσης την αναβάθμιση του γνωστού σοβιετικού κινητήρα V-84 που αποδίδει πλέον 1050 ίππους.

Πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές