Αθλητισμός

Super League ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά παρέμεινε πρώτος

Εστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ είπε «ευχαριστώ»... στο δώρο από το Ολυμπιακό Στάδιο και με το 2-1 επί του Παναιτωλικού, παραμένει στην κορυφή ανοίγοντας κι άλλο την... ψαλίδα από την ΑΕΚ κι αναμένει το ντέρμπι του Φαλήρου!

Αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ το πήρε, με άγχος μεν, αλλά το πήρε δε… Μπροστά σε περίπου 18.000 θεατές οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στις νίκες, αν και για πάνω από μια ώρα δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Παναιτωλικού. Τη λύση τη βρήκε πάλι με τον Πρίγιοβιτς (έστω κι αν το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Μαρινάκη) και τον Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος στα σχεδόν 40 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και χειροκροτήθηκε από την Τούμπα για το πρώτο γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, που αυτή τη φορά μέτρησε…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου με τον Στέλιο Κίτσιου στο δεξιό άκρο και τον Αλίν Τόσκα στο άλλο άκρο της άμυνας. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, το κεντρικό δίδυμο που δεν αλλάζει, Βαρέλα με Κρέσπο, μπροστά του, ενώ το δίδυμο των εσωτερικών μέσων αποτελούσαν οι Κάνιας και Σάχοφ.

Στα δύο άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Λημνιός (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά), ο Πέλκας επέστρεψε, μετά από απουσία δύο αγώνων, σε ρόλο «δεκαριού» και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύνθεση-ανάγκης, με δεδομένες τις αρκετές απουσίες, αφού ναι μεν επέστρεψε στην αποστολή ο Καμαρά, αλλά παραμένουν εκτός οι Μιχάι, Έρικσον, Μάρκος Πάουλο και Μοράρ, ενώ ήρθε να προστεθεί και η απουσία του τραυματία Χαντάκια. Ο Κυριακίδης ήταν στο τέρμα, με τους Μαρινάκη, Μαλή, Αργκους, Τσοκάνη στην άμυνα, τους Ντίας, Λουσέρο στον άξονα, τους Μανά, Μάζουρεκ, Ουίλιαν μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΑΕΡΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας και απείλησε στο 12’ με την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, από την σέντρα του Τόσκα, να στέλνει την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. Ο Ελληνας «πορτιέρε» του Παναιτωλικού είπε, με εντυπωσιακό τρόπο, «όχι» στην καρφωτή κεφαλιά του Πέλκα (17’) στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων.

Στο πρώτο μισό του α’ μέρους ο «Δικέφαλος» είχε φτάσει, ήδη, στα 7 κερδισμένα κόρνερ, χωρίς πάντως να μπορεί να φτάσει στο γκολ. Όπως συνέβη και με την τρίτη κεφαλιά του Λημνιού (29’) που έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

Η Τούμπα και οι περίπου 18.000 φίλοι του ΠΑΟΚ άρχισαν να μπαίνουν στην εξίσωση του αγώνα, με τον Σάχοφ (36’) να πετάει στα σκουπίδια ακόμη μια καλή στιγμή των «ασπρόμαυρων», με τους φιλοξενούμενους να κάνουν στο 40’ το πρώτο σουτ (Μάζουρεκ) προς την εστία του Πασχαλάκη. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν με την προβολή του Σάχοφ (44’) που έδιωξε σε κόρνερ (το 10ο) ο Κυριακίδης.

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 49’ με το πλασέ του Μπίσεσβαρ, ενώ με την είσοδο του ‘Ακπομ, αντί του Ολλανδού, ο Λουτσέσκου πήγε στο 4-4-2 θέλοντας να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πίεση στην καλοστημένη άμυνα του Παναιτωλικού.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 63’ με την συμμετοχή του συνήθη ύποπτο, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη φάση. Ο Σέρβος φορ από την σέντρα του Λημνιού πήρε… παραμάζωμα τον Μαρινάκη και από την πλάτη του αμυντικού του Παναιτωλικού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη,(1-0). Πριν συνέλθουν οι Αγρινιώτες ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Η βολίδα του Σάχοφ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και ο Τσούμπα Άκπομ από κοντά με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα του Παναιτωλικού κάνοντας το 2-0!

Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν γρήγορα στο ματς, με τον Καμαρά στο 72ο λεπτό να εκθέτει την άμυνα του ΠΑΟΚ και με όμορφη ενέργεια να μειώνει σε 2-1. Το γκολ έδωσε θάρρος στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν στην επίθεση, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, αγχώνοντας την Τούμπα.

MVP: Ο Σάχοφ είναι πρωταγωνιστής και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Από δική του πάσα ξεκλειδώνει την άμυνα του Παναιτωλικού και δίνει την δυνατότητα στον Λημνιό να βγάλει την σέντρα για το 1-0, ενώ και το δεύτερο γκολ ξεκίνησε ουσιαστικά από τα δικά του πόδια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Κυριακίδης κράτησε όσο μπορούσε και μέχρι το 63ο λεπτό το μηδέν για την εστία του, σε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση μέσα στην Τούμπα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η στιγμιαία αδράνεια του Φερνάντο Βαρέλα στο 72ο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στον Καμαρά να βρει άπλετο χώρο μέσα στη μεγάλη περιοχή και να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 36’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι με την μπάλα από την σέντρα του Κίτσιου να χτυπάει στο σχεδόν κολλημένο χέρι του Λουσέρο, ο οποίος έκανε κίνηση για να την αποφύγει. Στο 75’ ο Πειραιώτης ρέφερι υπέδειξε φάουλ του Ακπομ πάνω στον Μαρινάκη προτού ο Αγγλος φορ σουτάρει και στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου (84’ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάχοφ (72’ Μαουρίσιο), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (57’ Άκπομ), Πρίγιοβιτς.
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Αργκους (85’ Λιάβας), Τσοκάνης, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (74’ Ρότσα), Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Καμαρά.
gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ