Κίνα

J-20: Συγκλονιστικά πλάνα από τους τρομερούς ελιγμούς και τους... κρυφούς άσσους στο μανίκι του (βίντεο)


Οι κινεζικές αεροπορικές δυνάμεις κράτησαν το καλύτερο “δώρο” για τους επισκέπτες του Zhuhai Air Show 2018 για το τέλο, αφού αποκάλυψαν το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς της Κίνας J-20, σε μια..αποκαλυπτική αεροπορική επίδειξη.

Ο λόγος για τον οποίο όλοι μιλούσαν για το μαχητικό, ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά, το J-20 πέταξε ανοίγοντας“προκλητικά” την άτρακτό του, αποκαλύπτοντας τους πυραύλους που κρύβει στο εσωτερικό της ατράκτου του.

Το J-20, που θεωρείται η απάντηση της Κίνας στις ΗΠΑ F-22s και F-35s, εντάχθηκε στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Φόρουμ τον Φεβρουάριο και τα think tanks θεωρούν ότι τα J-20 θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια στρατηγική πρόκληση για τον αμερικανικό στόλο,,ειδικά για τα αεροσκάφη εναέριο ανεφοδιασμού, εάν τα J-20 είναι εξοπλισμένα με βλήματα αέρα-αέρα μεγάλου βεληνεκούς, κάτι που κινέζοι αναλυτές επιβεβαιώνουν.

Όπως δείχνει και το βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, δύο μαχητικά J-20 πέταξαν πάνω από τα πλήθη στο Zhuhai Airshow της Κίνας ανοίγοντας τις θυρίδες της ατράκτου ανοικτές, αποκαλύπτοντας έτσι τέσσερις πυραύλους, καθώς επίσης και δύο ακόμα που είναι τοποθετημένοι στα φτερά του μαχητικού.

Ο Song Zhongping, ένας στρατιωτικός αναλυτής και, δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ότι τα τέσσερις βλήματα στην “κοιλιά” του J-20 είναι πύραυλοι αέρος - αέρος μεγάλης εμβέλειας, ενώ οι άλλοι δύο στα πλάγια της ατράκτου είναι πύραυλοι αέρος - αέρος μικρής εμβέλειας και προορίζονται για αερομαχίες κοντινών αποστάσεων, ενώ το μαχητικό μπορεί να φέρει μεγάλη ποικιλία πυραύλων, ανάλογα την φύση της αποστολής που πρόκειται να εκτελέσει.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το J-20 θα ανατρέψει την ισορροπία της αεροπορικής ισχύος στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς στο παρελθόν, μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους όπως η Ιαπωνία ήταν σε θέση να επιχειρούν με stealth μαχητικά τζετ αεροσκάφη, διατηρώντας έτσι ένα μονοπώλιο, το οποίο όμως θα σπάσει τώρα με την άφιξη του J-20.

Από την άλλη, ο Fu Qianshao, ένας Κινέζος ειδικός επί των θεμάτων άμυνας, προσέθεσε ότι η αεροπορική επίδειξη του J-20 στην διεθνή έκθεση αντικατοπτρίζει το άνοιγμα; του Πεκίνου προς τη διεθνή αγορά και την εμπιστοσύνη που θέλει να δείξει σε αυτήν για μελλοντικές επενδύσεις και εξαγωγές, καθώς το J-20 είναι ένα από τα ελάχιστα μαχητικά πέμπτης γενιάς που λειτουργούν στον κόσμο, μαζί με τα αμερικανικά F-22 και F-35 αλλά και το ρωσικό Su-57.

Δείτε βίντεο από το J-20 στο Zhuhai Air Show 2018 :


https://www.youtube.com/embed/tNss2y__xGE

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...