ΗΠΑ

F-35: Έτσι θα εξουδετερώσει την πυραυλική ασπίδα των Κινέζων στον Ειρηνικό (βίντεο)


Έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα τόσο της Κίνας όσο και των ΗΠΑ, οι δύο χώρες προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να αποκτήσουν το πάνω χέρι στον “φλεγόμενο” Ειρηνικό.

Καθώς η Κίνα αναπτύσσει το δίκτυο των στρατιωτικοποιημένων νησιών στη Νότια Σινική Θάλασσα και επεκτείνει με αυτόν τον τρόπο την σφαίρα επιρροής της ως ένα στρατηγικό ανάχωμα που θα περιορίσει την αμερικανική ισχύ, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για να θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς, το F-35B.

Οι ειδικές μονάδες Πυροβολικού και Πυραυλικών Συστημάτων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός αρκετά μεγάλου αριθμού βαλλιστικών πυραύλων που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή εχθρικών αεροπλανοφόρων, τους λεγόμενους “carrier-killer missiles”, οι οποίοι σύμφωνα με το Πεκίνο, έχουν εμβέλεια 800 μίλια, ενώ φέρεται ότι οι Κινέζοι τους έχουν δοκιμάσει σε στόχους που προσομοιάζουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

Ο David Burke, Αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία των Πεζοναυτών δήλωσε ότι το F-35B μπορεί να πετάξει κυριολεκτικά οπουδήποτε, ακόμα και σε περίπτωση που κινεζικό πυροβολικό ή πυραυλικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει τις “παραδοσιακές” βάσεις επιχειρήσεων.

Και αυτό γιατί, το F-35B έχει την δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, κάτι το οποίο επιτρέπει την επιχειρησιακή του λειτουργία.

Εάν η Κίνα στοχεύει αεροπλανοφόρα, τότε οι Η.Π.Α. δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλανοφόρα. Ήδη το Σώμα Πεζοναυτών έχει εκπαιδευτεί σε τέτοια σενάρια επιθέσεις στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού. Στα μέσα Ιανουαρίου 2018, προσγειώθηκε ένα F-35B σε κεκλιμένη πλατφόρμα, δείχνοντας τις εναλλακτικές προσγείωσης και απογείωσης των μαχητικών.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τα πληρώματα F-35B εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές του “hot loading” και του "hot refuelling", τα οποία μεταμορφώνουν τον τρόπο που γίνεται ο επανεξοπλισμός και ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών, μια διαδικασία που συνήθως απαιτεί χρόνο, χώρο και μεγάλη αεροπορική βάση, σε κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στους αγώνες NASCAR ή στη Formula 1.

Ειδικότερα, το πλήρωμα εδάφους, τρέχει προς το μαχητικό ενώ ακόμα αυτό κινείται, μαζί με τις αντλίες καυσίμων και τα νέα πυρομαχικά τα οποία φορτώνει εντός ολίγων λεπτών, σε μια αυτοσχέδια πλατφόρμα προσγείωσης-απογείωσης και με ελάχιστες υποδομές υποστήριξης.

Σύμφωνα με το σενάριο πολέμου, οι πύραυλοι της Κίνας δεν θα ξέρουν πως να τους εντοπίσουν και κατ’ επέκταση χτυπήσουν, την ίδια στιγμή που το F-35B θα έχει ανεφοδιαστεί, επανεξοπλιστεί και απογειωθεί σε λίγα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας την ικανότητα ανύψωσης του V-22 Osprey και του CH-53, οι Πεζοναύτες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες βάσεις μέσα στην ζώνη αεροπορικής απαγόρευσης των αεροσκαφών των ΗΠΑ. Από εκεί, τα F-35B θα μπορούν να επιχειρούν και να καταστρέψουν τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα, χωρίς τα αεροπλανοφόρα να είναι εκτεθειμένα στην εμβέλεια των κινεζικών όπλων.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πολύ στην ικανότητα του F-35B να ανατρέψει την ισορροπία ισχύος στον Ειρηνικό υπέρ τους, κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό αφού εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, ένα αεροπλανοφόρο με F-35B θα τοποθετηθεί στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για μια πολύ τολμηρή κίνηση του Πενταγώνου, αφού τοποθετεί ένα stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς σε ένα αεροπλανοφόρο που θα επιχειρεί σε μια αμφισβητούμενη περιοχή με έντονη και ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, διαμάχες και εντάσεις.

Δείτε σχετικό βίντεο με το αεροσκάφος F-35B:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbusinessinsider%2Fvideos%2F10154047916929071%2F&show_text=0&width=560

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...