Κόσμος

BIAS 2018: Τρομερά πλάνα από ελιγμούς και επίδειξη ισχύος των ελίτ αμυντικής βιομηχανίας - Εικόνες

Το Bahrain International Air Show 2018, η διεθνής αεροπορική επίδειξη του Μπαχρέιν, ξεκίνησε και πλέον πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια από τις διεθνείς εκθέσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή αλλά και συμμετοχή από δεκάδες αντιπροσωπείες χωρών τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές.

Ειδικότερη, στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 33 στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 19 χώρες και 20 πολιτικές αντιπροσωπείες από 35 χώρες.

Μία από τις πιο “ηχηρές” παρουσίες όμως στην διεθνή αεροπορική επίδειξη του Μπαχρέϊν είναι αυτή της Ρωσίας και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι παρουσιάζει περίπου 250 οπλικά συστήματα, με την αραβική αγορά να δείχνει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς “made in Russia”

Ενδεικτικά, θα είναι διαθέσιμα στο κοινό το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400, το πυραυλικό σύστημα μεσαίας εμβέλειας Pantsyr, καθώς επίσης και τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi “Su-35”, μη επανδρωμένα οχήματα (drones), διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και τα νεότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου “Ilyushin Il-76MD-90A”.

Επίσης το επιθετικό ελικόπτερο Mil Mi-28NE, το ελικόπτερο αναγνώρισης και επίθεσης Kamov Ka-52, το ελικόπτερο μεταφοράς και επίθεσης Mi-35M, τα ελικόπτερα Ka-226T και Ansat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις της ρωσικής Rosoboronexport με Άραβες εταίρους υπολογίζονται περίπου στα 50 δισεκατομμύρια.

Εκτός από τα ρωσικά οπλικά συστήματα, εταιρείες και αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο θα επιδείξουν τα προϊόντα τους στην τρομερή αυτή αγορά. Οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κόβουν την ανάσα, όπως για παράδειγμα η αεροπορική ομάδα επιδείξεων της Ιταλίας και η αντίστοιχη ομάδα της Πολεμική Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το BIAS 2018 :

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ