Κύπρος

Bίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατιώτες απειλούν με τα όπλα τους Ε/Κ - Σκηνές βγαλμένες από την εισβολή του Αττίλα στη Κύπρο


Σκηνές από την εισβολή του Αττίλα ζουν οι Ε/Κ. Οι Τούρκοι με έναν απίστευτο τσαμπουκά, στρέφουν τα όπλα τους κατά των γεωργών στη νεκρή ζώνη και τους διώχνουν υπό την απειλή του όπλου.

Πρόκειται για δραματικές στιγμές. Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπάρχει εμπλοκή και να θρηνήσουμε θύματα. Είναι επίσης απορία μας, που βρίσκεται η Κυβέρνηση της Κύπρου και ο κ. Αναστασιάδης;

Πρέπει άμεσα να ζητήσει από τον ΟΗΕ και την ΕΕ τιμωρία της Τουρκίας, δεν απέχουμε και τόσο μακρυά από το να θρηνήσουμε θύματα.

Όλα άρχισαν πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όταν δεν επιτράπηκε από τα Ηνωμένα Έθνη σε Τουρκοκυπρίους να περάσουν από τη νεκρή ζώνη και να μεταβούν σε τέμενος της περιοχής.

Για τέταρτη ημέρα Τουρκοκύπριοι γεωργοί με την παρουσία πάνοπλων στρατιωτικών μετέβησαν σε χωράφια Ελληνοκυπρίων αγροτών οι οποίοι καλλιεργούσαν τις εκτάσεις τους. Ωστόσο, αποχώρησαν όταν αντιλήφθηκαν τους Τουρκοκυπρίους στρατιώτες που τους είπαν να φύγουν.

Λίγα λεπτά μετά στο σημείο έφθασαν Τουρκοκύπριοι γεωργοί.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ζητούν παρέμβαση της ΚΔ

Οι ε/κ γεωργοί πάντως βρίσκονται σε απόγνωση και αναμένουν άμεση λύση και παρέμβαση από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το θέμα άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, με το Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει έντονα διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια πολιτικών κύκλων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να στείλουν το μήνυμα ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της. Όλα αυτά σε μια περίοδο, που εντείνονται οι συζητήσεις για το μέλλον της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ενόψει του Ιανουαρίου όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας θα κληθεί να ανανεώσει τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης.

Η στάση του Οζερσάι

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία ζήτησε πρόσφατα από τον ΟΗΕ την απομάκρυνση ενός στρατοπέδου της ειρηνευτικής δύναμης από την Αμμόχωστο.

Σε σχετική ανάρτηση του τότε, ο «Υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Όζερσαϊ ανέφερε τα εξής.

«Ως Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης μας στην Νέα Υόρκη, ζητήσαμε την απομάκρυνση του στρατοπέδου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Αμμόχωστο (Στεφανικός). Στην περιοχή έχει αυξηθεί ο αριθμός των κατοικιών και το στρατόπεδο πλέον παραμένει στο κέντρο της οικιστικής περιοχής, δίπλα από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου. Επεξηγήσαμε στους αξιωματούχους του ΟΗΕ τους λόγους για τους οποίους δεν είναι σωστό να χρησιμοποιηθεί αυτό το στρατόπεδο».

Θέλουμε λοιπόν να ξαναζήσουμε μία νέα τραγωδία;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ