Βαλκάνια

Όταν Ρώσοι στρατιώτες είχαν «σαπίσει στο ξύλο» τον πρωθυπουργό του Κοσόβου - Ήταν αρχηγός του UCK (Φωτογραφίες)

Στα σερβικά μέσα ενημέρωσης έκαναν την εμφάνιση τους φωτογραφίες του νυν πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ρ.Χαραντινάι, από το 2000, οι οποίες τον δείχνουν σε κακά χάλια μετά τον ξυλοδαρμό του από Ρώσους επίλεκτους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Ο Χαραντινάι είχε υποστεί αυτούς τους τραυματισμούς όταν ήρθε σε σύγκρουση με ρωσικές ειδικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια ερευνών των Ρώσων στην περιοχή, που είχαν στόχο τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών.

Το ρωσικό τμήμα της μονάδας της KFOR είχε σταματήσει ένα αυτοκίνητο με ένοπλους τρομοκράτες του UCK μεταξύ των οποίων ήταν και ο Χαραντινάι.

Οι Αλβανοί αντέδρασαν λεκτικά (διότι αν είχαν αντιδράσει διαφορετικά θα τους είχαν εξουδετερώσει επιτόπου οι Ρώσοι κομάντος) και τότε δέχθηκαν την επίθεση των Ρώσων αλεξιπτωτιστών που τους ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό συνέβη στον δρόμο Πρίστινα-Πετς κοντά στην πόλη Κλίνα.

Μετά την απόφαση του ΟΗΕ οι Αλβανοί αντάρτες όφειλαν να είχαν παραδώσει τα όπλα, το ίδιο και ο νυν τώρα πρωθυπουργός του Κοσόβου Ρ. Χαραντινάι, πράγμα που δεν έκαναν παίζοντας τους νταήδες στους Ρώσους.

Είναι γνωστό το μίσος που τρέφουν οι Αλβανοί για τους Ρώσους ως Σλάβους και ως «αδελφούς» των Σέρβων και ζητούσαν συνεχώς την απομάκρυνση τους.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από την σερβική εφημερίδα "Republika.rs".

Η σερβική οργάνωση «Srpski Narodni Pokret» είχε στείλει τις φωτογραφίες στα σερβικά ΜΜΕ αμέσως μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο αυτοκίνητο που επέβαινε η ηγεσία του UCK και φυσικά ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός του Κοσόβου Ρ. Χαραντινάι.

Ο Ραμούς Χαραντινάι (σημερινός πρωθυπουργός) ήταν ο επιχειρησιακός διοικητής του UCK και είχε διατελέσει πρωθυπουργός και το 2004 όταν κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου και ύστερα από 100 ημέρες διακυβέρνησης αναγκάστηκε να παραιτηθεί και παραδόθηκε στο δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χαραντινάι ως διοικητής μονάδας του UCK ευθύνεται για το θάνατο 300 αμάχων και την εξαφάνιση 400. Τα οστά πολλών από αυτούς βρέθηκαν μετά την είσοδο των νατοϊκών δυνάμεων, στη λίμνη Ράντονιτς και σε πηγάδια χωριών όπου δρούσε η μονάδα του Χαραντινάι.

Η δίκη κράτησε μέχρι το 2008 και το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση λόγω έλλειψης στοιχείων. Η πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα Ντελ Πόντε είχε δηλώσει τότε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη Χαραντινάι εξαφανίζονται μυστηριωδώς ή αλλάζουν ριζικά την αρχική τους κατάθεση.

Η δίκη επαναλήφθηκε το 2010 αλλά και η δεύτερη απόφαση ήταν αθωωτική πάλι λόγω έλλειψης στοιχείων.

Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία είναι δύο, κατ΄ευφημισμό, "κράτη", στα οποία βασιλεύει η τρομοκρατία, η μαφία τα ναρκωτικά, ενώ φυσικά δεν υφίσταται δημοκρατία με τα  ευρωπαϊκά στάνταρ, με πρόσφατη απόδειξη, την δολοφονία του Κ.Κατσίφα απο την αστυνομία και την προσβλητική αντιμετώπιση της οικογένειας του από τις αρχές.

Το γιατί όλα αυτά, οφείλεται αποκλειστικά στην ηγεσία των δύο αυτών "χωρών" που έχουν τέτοια "μπουμπούκια" ως επικεφαλής τους, ειδικά τον Ε. Ράμα στην Αλβανία και τον Χαραντινάι στο Κόσοβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ