Βαλκάνια

Όλα κρέμονται από μια κλωστή στο Κόσοβο: Χιλιάδες Σέρβοι βρίσκονται στους δρόμους - Σε εξέλιξη σχέδιο τρομοκράτησης από την Πρίστινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σχέδιο τρομοκράτησης των Σέρβων με τη μορφή ψυχολογικών - και όχι μόνο - επιχειρήσεων από την αλβανική ηγεσία της Πρίστινα, που έχει άμεση σχέση με το αλβανικό καθεστώς Ράμα και μοιράζονται το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας.

Η «κυβέρνηση» του Κοσόβου επέβαλε αύξηση 100% των δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα από τη Σερβία, θέτοντας υπό ασφυκτικό οικονομικό κλοιό τους Σέρβους που βρίσκονται στο Βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Η κίνηση αυτή από την Πρίστινα, ενώ παρουσιάζεται ως αντίποινα για την πολιτική του Βελιγραδίου, αφορά ένα ευρύτερο σχέδιο καταπίεσης και τρομοκράτησης των Σέρβων που πηγάζει από το σχέδιο της "Μεγάλης Αλβανίας" και την πολυπόθητη ενοποίηση Κοσόβου-Αλβανίας.

Χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτύρονται παρά το κρύο, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, ενώ το κλίμα προϊδεάζει για μια επικείμενη εθνοτική σύγκρουση.

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, ενώ οι αλβανόφωνοι προκαλούν συνεχώς, ωθόντας της σερβική κυβέρνηση να λάβει μέτρα που μπορεί να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι ζωές των Σέρβων.

Μια τέτοιου τύπου σύγκρουση είναι αναμφίβολο ότι θα οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων σε ένα νέο αδιέξοδο, ενώ η πρόσφατη ιστορία ξεθάβεται από τα "φτυάρια" των Αλβανών εθνικιστών.

Αρκετές χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτύρονται εδώ και μέρες στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσας κατά των μέτρων της ηγεσίας του Κοσσυφοπεδίου να διπλασιάσει τις τιμές των σερβικών προϊόντων που έρχονται στο Κόσοβο.

Με την αύξηση κατά 100% των δασμών που επέβαλε η Πρίστινα, μετά την αποτυχία του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στην Ιντερπόλ, οι Σέρβοι λένε ότι έχουν μείνει από φάρμακα και τρόφιμα.

Τα εισαγόμενα προϊόντα από τη Σερβία και την Β-Ε, δεν βρίσκονται πια στα καταστήματα από τα οποία ψωνίζουν οι Σέρβοι του Κοσόβου.

Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον βρίσκονται με την πλευρά της Σερβίας και ζητούν από την Πρίστινα να αποσύρει την απόφαση της αύξησης των τελών καθώς αυτό δεν συμβαδίζει με τους διεθνούς νόμους του ελεύθερου εμπορίου.

Όπως αναφέραμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, «σείεται» η γη στο Κόσοβο με 16.000 Σέρβους να έχουν βγει στους δρόμους και κλίμα σύγκρουσης να επικρατεί με τους Αλβανούς.

Σε ένταση ευρίσκεται το Κοσσυφοπέδιο από το σχέδιο τρομοκράτησης των Σέρβων της Β.Μιτρόβιτσα αρχικά με τις συλλήψεις 4 Σέρβων πολιτών, με επίδειξη δύναμης από την αλβανική δύναμη ROSU, αλλά και με το εμπάργκο της κυβέρνησης του Κοσόβου στα σερβικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε προγραμματίσει πριν από πέντε ημέρες έκτακτη συνάντηση με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης της Σερβίας, με παρουσία και των αρχηγών των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.

Οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες των καταπιεσμένων Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Γενικώς στην περιοχή επικρατεί ένα κλίμα που προαναγγέλλει εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, ειδικότερα μετά από τις πύρινες δηλώσεις του Σέρβου ΥΠΑΜ, όπου κατήγγειλε τα σχέδια εθνοκάθαρσης που υλοποιούν οι Αλβανοί της Πρίστινα και στέλνοντας μήνυμα ότι το Βελιγράδι θα υπερασπιστεί τις ζωές των Σέρβων.

Νέες πολεμικές εξελίξεις έχουμε στην Σερβία όσο αφορά το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν την αναζωπύρωση της εθνοτικής σύγκρουσης, η οποία «σιγοκαίει» στην περιοχή από την εποχή του πολέμου του Κοσόβου το 1999.

Ο υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν σήμερα το πρωί πήρε μέρος σε πρωινή εκπομπή του σερβικού καναλιού RTS. Εκεί ο ίδιος ξεκάθαρα χαρακτήρισε τις ενέργειες των ηγετών του Κοσσυφοπεδίου σαν αυτές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου πριν πολλά χρόνια, υπονοώντας ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν εθνοκάθαρση των εναπομεινάντων Σέρβων πολιτών.

«Όσον αφορά την κατάσταση στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, ο σερβικός στρατός είναι έτοιμος να προστατεύσει τη ζωή των Σέρβων πολιτών στον Βορρά. Επισημαίνω επίσης ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς φροντίζει καθημερινά ώστε ο στρατός μας να είναι έτοιμος να προστατεύσει τη ζωή των Σέρβων πολιτών στο Κοσσυφοπέδιο», κατέληξε ο ίδιος.

Η περιοχή των Βαλκανίων είναι έτοιμη να εκραγεί, ενω το φιτίλι άναψαν οι βλέψεις των Αλβανών εθνικιστών και εξτρεμιστών, με το μανιφέστο αλυτρωτισμού που ξεδιπλώνεται κατά των βαλκανικών χωρών.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

https://www.youtube.com/watch?v=9FIysnumfHc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ