Αθλητισμός

Χαμός στην ΑΕΚ για τους τρεις - Ατάκα-ΣΟΚ στα Σπάτα - «Ρουκέτα» από Μάνταλο - «Μπαμ» Τίγρη

Mεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να «τελειώσει» από τώρα τρεις παίκτες πρώτης γραμμής, τον Αντρέ Σιμόες, τον Τάσο Μπακασέτα και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ βγήκε προς τα έξω ότι από τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση να χτιστεί η ομάδα για τη νέα σεζόν και οι τρεις παίκτες δε θέλουν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους με τους όρους της Ένωσης, τότε είναι επόμενο να βγουν εκτός πλάνων.

Πάντως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «διαφώνησε» αρχικά με αυτή την άποψη, καθώς όταν εξήγησε για ποιο λόγο η ομάδα θα βάλει στο περιθώριο κάποιους παίκτες αναφέρθηκε σε «έλλειψη κινήτρου», κατηγορώντας στην ουσία τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για την αγωνιστική τους παρουσία και διάθεση μέσα στο γήπεδο.

Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, ακόμα και στον κόσμο της ομάδας, για αρκετούς λόγους. Αρχικά, για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και ίδια σταθμά εντός της ομάδας, καθώς και ο Ροντρίγκο Γκάλο βρίσκεται σε φάση ανανέωσης συμβολαίου, αλλά παρέμεινε στα πλάνα του προπονητή.

Επιπλέον, πολλοί δεν πείθονται από την επιχειρηματολογία της ΠΑΕ («φτιάχνουμε ομάδα για του χρόνου»), καθώς ανάλογη στάση είχε δείξει πέρυσι η διοίκηση και σε άλλους παίκτες που δεν υπήρχε συμφωνία για να ανανεώσουν, όπως οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Ανέστης και Γιάκομπ Γιόχανσον.

Μάλιστα, οι χαρακτηρισμοί που ακούγονται πως ο Τάσος Μπακασέτας, από τους πιο φορμαρισμένους της ΑΕΚ μέχρι πρόσφατα, είναι «ένας καλός 12ος παίκτης», ή ότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι «ο 4ος στόπερ της ομάδας», όταν ο Μάριος Οικονόμου που ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του είναι δανεικός, μάλλον δεν ακούγονται καλά στους περισσότερους, όπως και η απαξίωση του Αντρέ Σιμόες, από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του περσινού πρωταθλήματος, για τον οποίο η ΠΑΕ είχε διαρρεύσει τρεις φορές από το Πάσχα και μετά ότι βρίσκεται κοντά σε ανανέωση.

Όπως και να έχει, αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει πολλά σχόλια κι εντός αποδυτηρίων και, μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε χθες στα Σπάτα πως «για να ανανεώσει κανείς εδώ, πρέπει να τραυματιστεί»…

Οι σκέψεις του Μάνταλου

Όπως γίνεται αντιληπτό, το κλίμα αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και ενδεικτικό είναι ότι αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Μάνταλος, παρουσιάζεται να κάνεις σκέψεις αποχώρησης, όπως αναφέρει το sportdog.gr.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν ήδη να έχει δώσει εντολή σε διαφορετικούς ατζέντηδες να φέρουν προτάσεις από το εξωτερικό, χωρίς να έχει κάποια προτίμηση για τη συνέχειας της καριέρας του.

«Μπαμ» από Μελισσανίδη

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται να αλλάξει το κλίμα με μία δυνατή κίνηση για τα χαφ. Μάλιστα, λέγεται πως το deal βρίσκεται πολύ κοντά και πως άμεσα θα σημειωθούν εξελίξεις. Μία καλή μεταγραφή, άλλωστε, σε αυτή τη φάση σίγουρα θα μπορέσει να ανατρέψει κάπως τα δεδομένα και να «φτιάξει» τον κόσμο.

Χαμηλή προσέλευση

Εξάλλου, η απογοήτευση των οπαδών μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι μεγάλη κι αυτό φαίνεται από την πολύ μικρή προπώληση εισιτηρίων για το αποψινό ματς με τον Άγιαξ, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης για την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...