Κόσμος

Τρώγονται μεταξύ τους οι Τούρκοι - Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν δωροδοκήθηκε από Κατάρ για να μη «βγάλει άχνα» στην εξόρυξη στη Μεσόγειο

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάνει επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον πως δωροδοκήθηκε από το Κατάρ προκειμένου να μην αντιδράσει στις εξορύξεις της αμερικανικής Exxon Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ποιο συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου μιλώντας πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αποκάλεσε τον Ερντογάν "αποδέκτη δωροδοκίας".

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι το Κατάρ έστειλε το υπερπολυτελές αεροπλάνο στον Ερντογάν πριν από λίγους μήνες προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό στην ανατολική Μεσόγειο και να μην "βγάλει άχνα" –όπως είπε χαρακτηριστικά- στο φυσικό αέριο που πρόκειται να εξορυχθεί εκεί από την αμερικανική Exxon Mobil σε συνεργασία με την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων του Κατάρ.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε μάλιστα τον Ερντογάν αν έχει ακόμη τιμή, να επιστρέψει αμέσως το αεροπλάνο και να μην αποδεχτεί το δώρο.

«Νομίζετε ότι κοροϊδεύετε το λαό; Ανέβηκες στο αεροπλάνο του Κατάρ και κάνεις βόλτες από χώρα σε χώρα. Αυτό το αεροπλάνο είναι παράνομο. Κι έτσι δεν λέει τίποτα στο Κατάρ που ψάχνει φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. ‘Σου έδωσα τζάμπα ένα αεροπλάνο κι εσύ κάνε βόλτες’, του είπαν. Αν σου απέμεινε καθόλου τιμή και αξιοπρέπεια, επέστρεψε αμέσως αυτό το αεροπλάνο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης