Αθλητισμός

Τρελάθηκαν όλοι με Μπλατ: «Χαμός» με Μάντζαρη - Πρωτοφανής απάντηση

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός χθες στο πρώτο ημίχρονο, όχι, όμως, και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει εύκολα στον στόχο του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκοψαν το νήμα για δύο λόγους: πρώτον διότι έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ (39 με 32), αλλά κυρίως επειδή δεν πήραν τίποτα από τα πλεϊ-μέικερ τους. Ο Βασίλης Σπανούλης, που έπρεπε να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος ελλείψει Στρέλνιεκς, εμφανίστηκε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ ο Ουίλιαμς-Γκος ήταν σαν να μην έπαιξε. Δεν πέτυχε πόντο και ειδικά στο ΟΑΚΑ φάνηκε η απειρία του από μεγάλα παιχνίδια και δη από ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ηταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που μπήκε σε τέτοια διαδικασία.

Ο τρίτος πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού,
Βαγγέλης Μάντζαρης, έπαιξε μόλις δύο λεπτά και όλοι απορούσαν γι' αυτό. «Μήπως ήταν τραυματίας ή τραυματίστηκε μέσα στο ματς;» ρώταγαν πολλοί. Οχι, δεν είχε τίποτα. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Μπλατ παραδέχθηκε το λάθος του λέγοντας ότι «ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Μάντζαρης».

Είναι όντως κάτι πρωτοφανές, τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα, προπονητής να αναγνωρίζει ότι έκανε ή ότι ίσως έκανε λάθος. Ο Μάντζαρης έκανε πέρυσι άθλια χρονιά, το ξέρει και ο ίδιος, το είπε άλλωστε και δημοσίως. Φέτος, όμως, είναι αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω. Στο παιχνίδι με την Αρμάνι ήταν εντυπωσιακός με 12 πόντους. Στα υπόλοιπα, όμως, πέντε παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι άποντος. Είναι τρομερό στατιστικό για έναν παίκτη του επιπέδου του Μάντζαρη να μην έχει πετύχει ούτε ένα πόντο σε πέντε από τα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη κορυφαία διοργάνωση.

Αν συνεχίσει έτσι, ο Σπανούλης οδεύει στα 37, ο Ουίλιαμς-Γκος είναι άπειρος και ο Στρέλνιεκς βγάζει τραυματισμούς, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στα γκαρντ, σε έναν Ολυμπιακό, πάντως, που από πλευράς αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας δεν πάει άσχημα. Αλλά στόχος του είναι να φτάσει μέχρι το τέλος, οπότε η ποιότητα πρέπει να ανέβει. Και ίσως αυτό γίνει με μία μεταγραφή.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...