Κόσμος

Το NATO ξεκινά τη διακρατική άσκηση «Ανακόντα 2018» στην Πολωνία

Μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που ονομάζεται «Ανακόντα 2018» και περιλαμβάνει στρατεύματα από 10 χώρες, θα ξεκινήσει σήμερα στην Πολωνία.

Η άσκηση Ανακόντα 2018 του ΝΑΤΟ ξεκινάει στην Πολωνία με περίπου 12.500 στρατιώτες στην πολωνική επικράτεια.

Την ίδια στιγμή, 5000 επιπλέον στρατεύματα θα αναπτυχθούν στη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και τη Βαλτική Θάλασσα, ενώ περίπου 5.000 βαρέα οχήματα του στρατού, 45 πολεμικά πλοία, 150 αεροσκάφη και ελικόπτερα θα συμμετέχουν επίσης στις ασκήσεις.

Η κύρια φάση των ασκήσεων θα περιλαμβάνει τη ζωντανή άσκηση μεγάλης κλίμακας (LIVEX) στις 7-16 Νοεμβρίου και την Command Post Exercise (CPX) στις 26 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τη διέλευση από τον ποταμό Βιστούλα, την εκπαίδευση της έκτακτης προσεδάφισης σε αυτοκινητόδρομους και μια επιχείρηση απελευθέρωσης ενός αλιευτικού σκάφους.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί η αναγκαστική μετεγκατάσταση του άμαχου πληθυσμού από μια υποτιθέμενη ζώνη μάχης. Το συγκεκριμένο κομμάτι της άσκησης θα διεξαχθεί στην πόλη Bialystok που συνορεύει με τη Λευκορωσία.

Ξεχωριστά επεισόδια των ασκήσεων θα οργανωθούν σε αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Bialystok, Chelm και Wielbark.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ