Κόσμος

Το ύπουλο σχέδιο του Κιέβου με συνένοχο το Φανάρι – Με στρατιωτικό νόμο “εξαφανίζει” την κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία

Του Άγγελου Ρούσσου

Κι ενώ στο Φανάρι το “ορθόδοξο κονκλάβιο” βάζει τις τελευταίες πινελιές στη δομή του νέου εκκλησιαστικού καθεστώτος στην Ουκρανία, οι εξουσιαστές του Κιέβου ετοιμάζονται με στρατιωτικό νόμο να “εξαφανίσουν” την κανονική Εκκλησία.

Αναλύσεις ειδικών από την ουκρανική πρωτεύουσα αναφέρουν πως το ουκρανικό κράτος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον στρατιωτικό νόμο, που ήδη έχει επιβληθεί με αφορμή την νέα αντιπαράθεση με την Μόσχα εξ αφορμής των γεγονότων στην Αζοφική θάλασσα, για να εκφοβίσει τους Ουκρανούς πολίτες που δεν θα υποστηρίξουν την πρεμούρα της κυβέρνησης για μια νέα αυτοκέφαλη εκκλησία στην Ουκρανία.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κίεβο με τον στρατιωτικό νόμο μάλιστα θα μπορούσε να ενθαρρύνει και περισσότερες κατασχέσεις εκκλησιών και πογκρόμ κατά της κανονικής Εκκλησίας.

Οποιαδήποτε διάταξη του νόμου μπορεί να εφαρμοστεί επιλεκτικά σε εκείνους που δεν είναι υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας.

Σύμφωνα με την ουκρανική αντιπολίτευση μάλιστα ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη σε εκείνους τους τομείς της χώρας όπου η κανονική ουκρανική εκκλησία είναι ισχυρή, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ήδη τεταμένη θρησκευτική κατάσταση στη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα να ενθαρρύνει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε βίαιες δράσεις κατά των εκκλησιών και των πιστών.

Μόλις το Φανάρι δώσει το πράσινο φως σχετικά με τον τόμο τίποτα δεν θα μπορεί να σταματήσει τους επικεφαλείς του καθεστώτος από το να απλώσουν τα νύχια τους κατά των περιουσιών της κανονικής Εκκλησίας και από το να αναμορφώσουν ριζικά τον θρησκευτικό χάρτη.

Πολλοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφωνούν πως η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας της νέας εκκλησίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση δείχνουν και οι δηλώσεις του Andrey Parubiy από το ουκρανικό κοινοβούλιο ο οποίος ανέφερε πως η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν θα εμποδίσει τη σύγκληση της Συνόδου ενοποίησης και πως η Ουκρανία εγγυάται την ασφάλειά της,

Ο Parubiy κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να πραγματοποιήσει την Σύνοδο στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό. «Εγγυόμαστε την ασφάλεια αυτής της Συνόδου», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...