Εθνικά θέματα

Το τσαρούχι των Ευζώνων ξεσήκωσε την Μυτιλήνη (βίντεο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 106η επέτειος απελευθέρωσης στην πόλη.

Στις εκδηλώσεις για την 8η Νοεμβρίου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αίσθηση προκάλεσε η επιβλητική παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Όλοι έμεναν εντυπωσιασμένοι από το παράστημα και τον βηματισμό των Ευζώνων και έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο. Το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, άνοιξε φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά την στρατιωτική παρέλαση.

Οι Εύζωνες ταξίδεψαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους Λέσβιους που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία του νησιού μας από τον Τούρκικο Ζυγό.

https://www.youtube.com/embed/XFYIGALAm0I?feature=oembed

Από τις 7 το πρωί της Πέμπτης σήμαναν χαρμόσυνα όλες οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, ενώ μια ώρα αργότερα η στρατιωτική μουσική της 98 ΑΔΤΕ παιάνιζε κατά μήκος των οδών της πόλης, θούρια και εμβατήρια. Στις 8:00 έγινε η μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο φρούριο της πόλης, με την συμμετοχή στρατιωτικού αποσπάσματος.

Όταν η πομπή έφθασε εμπρός από το ξενοδοχείο «Γαλάζια Θάλασσα», ο Δήμαρχος Λέσβου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη. Μετά την κατάθεση στεφανιού η πορεία συνεχίστηκε προς το φρούριο, όπου έγινε και η επίσημη έπαρση της σημαίας. Την πομπή, της οποίας ηγήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνόδευαν και οι Αρχές της πόλης.

Στις 10:30 ο ΠτΔ έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και όλες οι αρχές του τόπου με τις ανάλογες τιμές. Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατώντας του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβο και του μητροπολίτη Μυθημνης αλλά και πλήθος ιερέων στις 10:30 το πρωί όπου την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου οι αρχές του τόπου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:05 στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 11:45 στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLesvosPost%2Fvideos%2F290850594872618%2F&show_text=0&width=560

LesvosPost

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...