Κόσμος

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις της Τουρκίας εναντίον της Exxon

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποθαρρύνει και πάλι κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε εκπρόσωπός του στο OPEN TV και στην ιστοσελίδα hellasjournal, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εναντίον της Exxon Mobil.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση του hellasjournal για την προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας, η οποία έγινε πριν από την αυριανή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η αμερικανική κυβέρνηση αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τις απειλές της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η πολιτική των ΗΠΑ για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει: οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ