Κόσμος

Το «νησί των μυστηρίων»: Βρέθηκε σκελετός μοναχού χωρίς χέρια

Ο σκελετός ενός άνδρα χωρίς χέρια, πιθανότατα μοναχού, εντοπίστηκε σε ένα μικρό νησάκι στη Μάγχη, το Γκέρνσεϊ, πολύ κοντά στο σημείο όπου πέρσι ήρθε στο φως ο μεσαιωνικός «τάφος» ενός θαλάσσιου θηλαστικού -μιας φώκαινας.

Οι ερευνητές επέστρεψαν στο νησί φέτος στο νησί και εντόπισαν οστό από δάκτυλο ποδιού να ξεπροβάλλει μέσα από το χώμα. Προχώρησαν σε πλήρη εκσκαφή και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον σκελετό ενός άνδρα, με ύψος περίπου 1,50 μέτρων, που είχε μάλιστα μια μεγάλη οπή στο κρανίο του.

Κατάφεραν να εντοπίσουν, επίσης, κουμπιά, κάτι που σημαίνει ότι ετάφη φορώντας ρούχα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το σημείο ταφής, κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκε κάποιου τύπου χριστιανική τελετή.

https://youtu.be/ofy7AC_g5Kc

Όλες οι ενδείξεις συνάδουν στο ότι ο σκελετός ανήκε σε κάποιον μοναχό, που ενδεχομένως κατοικούσε σε μοναστήρι σε κοντινό νησί.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν για ποιον λόγο ο μοναχός «έχασε» τα χέρια του.

Διεθνή ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίζει το Γκέρνσεϊ το «νησί των μυστηρίων», καθώς είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση ο εντοπισμός του «τάφου» του θηλαστικού, που χρονολογείται από το 1416 έως το 1490. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...