Εκκλησία

Τον Δεκέμβριο εκλέγεται ο Προκαθήμενος της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας στο Φανάρι, την οποία ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τη συμφωνία Εκκλησίας της Ελλάδος –Πολιτείας και οι 12 Ιεράρχες έβαλαν στον υπουργό τις «κόκκινες γραμμές» για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τις προτεινόμενες αλλαγές στη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάντως έχει ενημερώσει τον κ. Τσίπρα από τις αρχές Αυγούστουτου 2017 ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο τάσσεται κατά της όποιας αλλαγής στο άρθρο 3 του Συντάγματος.

Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας (Sobor) στην Εκκλησία της Ουκρανίας προκειμένου να εκλεγεί ο Προκαθήμενος της νέας Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.Αυτός θα είναι ο αποδέκτης του Πατριαρχικού Τόμου της ανάδειξης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο.

Όπως αποφάσισε το Φανάρι, στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας θα προχωρήσει στη σύνταξη Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η κίνηση αυτή γίνεται λίγο πριν την έκδοση του Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, λίγο πριν από την Παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ