Ελληνοτουρκικά

Τι θα κάνει η Πολεμική Αεροπορία με τα UAV's της Τουρκίας

"Αν χρειαστεί και το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, γιατί έχει γίνει τόσο ενοχλητικό θα γίνει και με αυτόν τον τρόπο." ήταν η ξεκάθαρη προειδοποίηση του Αρχηγού ΓΕΑ, προς τη γείτονα αναφορικά με την δραστηριότητα των Τουρκικών UAV's.

Σε κάθε περίπτωση ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προέκρινε με ξεκάθαρο τρόπο την τακτική που ακολουθείται στην παρούσα φάση: "Yπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες εμπλοκής. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή και δεν μου επιτρέπεται, να αναλυθούν. Είναι θεσμοθετημένοι και από εκεί και πέρα, εάν χρειαστεί, όποτε χρειαστεί αποδεσμεύονται. Κάποιος στρατηγός είπε το να σκοτώσω κουνούπι με κανόνι δεν είναι cost effective. Αλλά εάν χρειαστεί θα γίνει.Αν χρειαστεί και το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, γιατί έχει γίνει τόσο ενοχλητικό θα γίνει και με αυτόν τον τρόπο. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί είναι με τα υπάρχοντα μέσα. Δεν είναι τα δικά μου λόγια. Είναι ανθρώπων που τα είπαν πολλά χρόνια πριν και τους έφαγε το μπαρούτι στα πεδία των μαχών. Θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με ότι έχεις εκείνη τη στιγμή."

Όμως ξεκαθάρισε: Αυτό που βλεπουμε στατιστικα από το 1974 ειναι δημιουργία ιχνων και αμφισβητησης. Δεν θα επιτρεψουμε αυτη την αμφισβητηση. το εχω πει και ως αρχηγος ατα και ως αρχηγος γεα. η τελευταία προσγείωση θα είναι πάντα δική μας.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ