Κυβέρνηση

Τι έλεγε το 2012 ο Τσίπρας για τον Ολάντ (βίντεο)

Την ελληνική παροιμία, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, θυμήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον τ. Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβλέπω έναν πολύ καλό φίλο, και προσωπικό, αλλά κυρίως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον τέως Πρόεδρο της Γαλλίας.

Ωστόσο, όλοι θυμούνται τι έλεγε όμως 2012 ο Αλέξης Τσίπρας για τον Ολάντ

«Θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά. Διότι, εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας ‘’Ολαντρέου’’ και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα», έλεγε τότε ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, στη διάρκεια της συνάντησής του τότε με τον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

https://youtu.be/MzSE8gf5x48

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ