Κόσμος

Τζον Μπρίτζετ: Βγήκε ζωντανός από φρικτό ατύχημα σε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο (Εικόνες)

Όταν η τύχη είναι με το μέρος σου μπορείς να γλιτώσεις ακόμα και από ένα τέτοιο ατύχημα...

Στις 20 Φεβρουαρίου 1991, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, ο Τζον Μπρίτζετ, υπηρετούσε ως φροντιστής καταστρώματος πτήσης στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt.

Ανήκε στο προσωπικό της VFA-15 του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt που είχε αναπτυχθεί στη Μέση Ανατολή κατά την επιχείρηση “Καταιγίδα της Ερήμου”. Ξαφνικά καθώς ήλεγχε το σύστημα πέδησης ενός αεροσκάφους Α-6Ε Intruder, πλησίασε τον αεραγωγό και κυριολεκτικά ρουφήχτηκε από τον εν λειτουργία κινητήρα…

Το ότι σώθηκε αποτελεί πραγματικό θαύμα και οφείλεται στον εξοπλισμό του, στο ότι ο πιλότος αμέσως απενεργοποίησε τον κινητήρα, στην σχεδίαση του κινητήρα Pratt & Whitney J-52 του Α-6 και σε κάποιον εκεί ψηλά που μάλλον τον αγαπούσε πολύ… Ο Μπρίτζετ καθώς ρουφήχτηκε από τον κινητήρα βρέθηκε με το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι του. Το σώμα του σφήνωσε καθώς ο εν λόγω κινητήρας διαθέτει έναν κώνο πριν τα πτερύγια των στροβίλων.

Το κράνος και η φόρμα του είχαν ρουφηχτεί πρώτα και μπλόκαραν τον κινητήρα. Ο πιλότος κατάλαβε ότι δεν πάει καλά και τον απενεργοποίησε. Έτσι ο Μπρίτζετ δεν κομματιάστηκε. Χρειάστηκαν τρία λεπτά για να τον βγάλουν από τον αεραγωγό. Εννοείται πως μετά το περιστατικό δεν ξαναεμφανίστηκε στο κατάστρωμα πτήσης κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Ο Μπρίτζετ μετά το ατύχημα παραιτήθηκε από το ναυτικό.

https://twitter.com/NavalInstitute/status/1066104302945607681

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ