Εσωτερική Ασφάλεια

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τη μύτη του: Λαγωνικό της ΕΛΑΣ εντόπισε 32 κιλά κάνναβη κρυμμένα σε αυτοκίνητο (εικόνες)

Με τη συνδρομή του «Χάνι», του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, αστυνομικοί κατάφεραν να «μπλοκάρουν» πάνω από 32 κιλά κάνναβη, ποσότητα την οποία κατηγορείται ότι σκόπευε να εισάγει στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, 36χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη.

Το λαγωνικό της Αστυνομίας μύρισε τα ναρκωτικά, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες στον προφυλακτήρα και στο εσωτερικό του ταμπλό του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο συλληφθείς. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά κατασχέθηκαν 61 αυτοσχέδια δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 32 κιλών και 776 γραμμαρίων.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Ιωάννης Ταλαμπίρης, σε συνέντευξη Τύπου, η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που υπήρχαν, ενώ ο 36χρονος, που είναι υπήκοος ΠΓΔΜ, απολογήθηκε ήδη σε ανακριτή και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Πέτρος Τάνος, «σύστησε» στους εκπροσώπους του Τύπου τον «Χάνι». Όπως ανέφερε, πρόκειται για βελγικό ποιμενικό και είναι ηλικίας δέκα ετών. «Υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. από δύο ετών και παρότι είναι ενταγμένος στο Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς με την ιδιότητα της ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, συνδράμει γενικότερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου αυτό χρειαστεί», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...