Κόσμος

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ -Τί συνέβη;

Συνελήφθη ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ, έπειτα από αίτημα εισαγγελέων του Μονακό. Ο μεγιστάνας, ιδιοκτήτης της Μονακό και του Σκορπιού, κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.

Ο Ριμπoλόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική, και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε ευνοϊκής μεταχείριση από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητου τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα μυστικό κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπoλόβλεφ. Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της AS Monaco αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπαολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση. «Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Τα γεγονότα, με βάση τα οποία κλήθηκε και απαιτούν τη δική του μαρτυρία σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου της δικηγόρου του, κάτι που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από τους νομικούς στο Εφετείο του Μονακό δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Ριμπoλόβλεφ δεν θα δυσκολευτεί να δείξει ότι ο Ιβ Μπουβιέ, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό.

Το πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε εξάλλου ότι το γενικό προξενείο της Ρωσίας στη Μασσαλία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...