Ένοπλες Συρράξεις

Συναγερμός στις Ρωσικές ΕΔ: Υποβρύχιο κλάσης Kilo απέπλευσε από την Σεβαστούπολη - Μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών - Δείτε χάρτη

Ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo, απέπλευσε από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης πριν λίγες ώρες με ειδική αποστολή στην Μαύρη Θάλασσα, σε μια κίνηση που δείχνει ότι θερμαίνεται η όλη κατάσταση στην περιοχή με το ΝΑΤΟ.  

Την ίδια στιγμή το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κυκλοφόρησε ένα χάρτη, ο οποίος αποκαλύπτει την τρέχουσα θέση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στα αεροδρόμια της νότιας και δυτικής Ρωσίας, εμφανίζοντας μαζικές μετασταθμεύσεις το τελευταίο διάστημα .

Η αντίστοιχη εικόνα φορτώθηκε στη σελίδα Facebook του Γενικού Επιτελείου.

Η επεξηγηματική σημείωση αναφέρει ότι το σημερινό σύνολο αεροσκαφών της Ρωσίας που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας είναι περίπου 500 μαχητικά  αεροσκάφη  όλων των τύπων και 340 ελικόπτερα.

Τα αεροσκάφη  αυτά είναι ικανά να υλοποιήσουν αποστολές έως τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Ταξίαρχος  Vadym Skybitsky εξήγησε ότι η εικόνα  δείχνει την πιθανή έκταση της ρωσικής στρατιωτικής επιθετικότητας στην Αζοφική θάλασσα και την περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

«Ο σκοπός της στρατιωτικής επιθετικότητας της Ρωσίας είναι να προβάλει τον πλήρη έλεγχο της στην Μαύρη Θάλασσα ώστε να επηρεάσει τις χώρες της περιοχής.

Η Ρωσία  προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να εμποδίσει την Κριμαία να επιστρέψει στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, αντισταθμίζοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας και  επεκτείνοντας την στρατιωτική παρουσία της σε Αιγαίο και Μεσόγειο», τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος Ουκρανός αξιωματικός τόνισε ότι κρίνοντας από τον χάρτη και τις τεχνικές προδιαγραφές των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, το σύνολο τους μπορεί  να φτάσει σε μικρό χρονικό διάστημα πολύ μακρυά από τα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο Ποροσένκο έδειξε σήμερα  φωτογραφίες με ρωσικά άρματα μάχης σε περιοχές δίπλα στα ουκρανικά σύνορα, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων.

«Η συγκέντρωση των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο Ποροσένκο.

Ο ίδιος κάλεσε τους ηγέτες της Δύσης να συμπαρασταθούν στο Κίεβο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα  μέτωπο εναντίον  του Κρεμλίνου.

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι είναι πολύ εύθραυστη και επικίνδυνη η κατάσταση στην Μαύρη Θάλασσα μετά το περιστατικό μεταξύ ουκρανικών πλοίων και ρωσικών δυνάμεων και τώρα θα έχουμε και πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ, μετά την έκκληση Ποροσένκο.

Στην Μόσχα έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» από το ενδεχόμενο πιθανής μετακίνησης άγνωστου αριθμού αμερικανικών αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke με πυραύλους Cruise και σύστημα μάχης AEGIS ως βοήθεια στους Ουκρανούς.

Μάλιστα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πληγούν τα πλοία αυτά από τους ισχυρότατους πυραύλους του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, Αμερικανοί ειδικοί φέρονται να προτείνουν την κάλυψη των πλοίων αυτών από τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου USS Harry Truman το οποίο τώρα βρίσκεται στη Α. Μεσόγειο.

Η Μαύρη θάλασσα και ο έλεγχος της αποτελούν το κύριο διακύβευμα ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία το επόμενο διάστημα με απροσδιόριστα όμως αποτελέσματα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα επίσης είχαμε προσφυγή κατά της Μόσχας από το Κίεβο, μετά την κρίση στα στενά του Κερτς στο ΕΔΑΔ.

Η Ουκρανία απαιτεί  από τη Ρωσία να δοθεί  ιατρική φροντίδα στους τραυματισμένους ναύτες, να δώσει πληροφορίες για την υγεία τους και να αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου

Η Ουκρανία κατέθεσε προσφυγή κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επειδή την Κυριακή άνοιξε πυρ εναντίον τριών πλοίων της και τα κατέλαβε, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Το επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα στα στενά του Κερτς που χωρίζουν την Αζοφική από τη Μαύρη Θάλασσα, προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των 24 ουκρανών ναυτών που αιχμαλωτίσθηκαν.

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο, αναφέρεται πως η Ουκρανία του ζήτησε να παρέμβει για να εξασφαλίσει ότι οι ναύτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η Μόσχα τους κατηγορεί ότι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν όταν τους δόθηκε εντολή να σταματήσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...