Κόσμος

Στοχοποιούν πατριωτικές ομάδες - Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για... σχέδιο επίθεσης κατά του Μακρόν

Στη σύλληψη έξι ατόμων για σχέδιο επίθεσης κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προχώρησαν οι γαλλικές, αρχές, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η σύλληψη έγινε την Τρίτη, μετά από υποψίες ότι τα έξι άτομα είχαν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα «ασαφές και πρόχειρο» σχέδιο για «βίαιη ενέργεια» κατά του προέδρου.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς, όμως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι συλλήψεις έγιναν σε τρεις διαφορετικές περιοχές στη Γαλλία: Στην Ιζέρ, κοντά στη Λυόν, στη Μοσέλ, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και στην Ίλ-ε-Βιλαίν, κοντά στην Ρεν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διασαφηνιστεί πώς συνδέονται οι συλληφθέντες ή πώς επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή, ο Μακρόν προειδοποίηση για τον κίνδυνο από τις ακροδεξιές οργανώσεις στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι ο εφησυχασμός κατά τη διάρκεια του 1930 άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...