Βόρεια Ήπειρος

Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθερα τα στελέχη της ομογένειας της Β. Ηπείρου από τους Αλβανούς

Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες που έμειναν στο αστυνομικό τμήμα ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Ντούτσης μίλησε στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο.

«Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων» περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής.

«Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την εκτιμήσή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο κ. Ντούτσης οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ