Κόσμος

Στην τελική ευθεία για το Brexit - Προσωρινή συμφωνία Βρεξέλλες-Λονδίνο

Η έξοδος της Αγγλίας έχει μπει στην τελική ευθεία. Κατέληξαν στην προσωρινή συμφωνία και σιγά σιγά όλα μπαίνουν στη θέση τους.

Η συμφωνία θα έχει τη μορφή σχεδίου «πολιτικής δήλωσης» ανακοίνωσε ο Τουσκ – Η Τερέζα Μέι θα κάνει δήλωση στο κοινοβούλιο – Άλμα 1% της λίρας έναντι του δολαρίου.

Σε ένα κείμενο για το πλαίσιο των σχέσεών τους μετά το Brexit κατέληξαν Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το κείμενο θα έχει μορφή σχεδίου «πολιτικής δήλωσης» που καλούνται να επικυρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ στην έκτακτη σύνοδο κορυφής την προσεχή Κυριακή.

Το κείμενο αυτό, το οποίο θα επισυναφθεί στη συνθήκη αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, «καθορίζει τις παραμέτρους μιας φιλόδοξης, ευρείας, εμπεριστατωμένης και ευέλικτης σύμπραξης» στο εμπόριο, την εξωτερική πολιτική, την αμυντική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας, σύμφωνα με το κείμενο των 26 σελίδων, το οποίο είδε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα κάνει δήλωση για το Brexit στο κοινοβούλιο σήμερα στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

Πάντως, μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχει συμφωνία, η βρετανική λίρα έκανε άλμα πάνω από 1% έναντι του δολαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...