Αθλητισμός

«Στα χέρια» Verstappen και Ocon μετά το GP Βραζιλίας (βίντεο)


Με τρία σπρωξίματα (έναντι ενός) και όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς απάντησε ο Max Verstappen στον Esteban Ocon, για τη μεταξύ τους επαφή που στέρησε τη νίκη από τον Ολλανδό – παρότι ο Γάλλος ήταν ένα γύρο πίσω!

Ήταν στον γύρο 44 εκ των 71 όταν κατηφορίζοντας στη δεύτερη στροφή του Ιντελάγκος, ο οδηγός της Force India που είχε πιο φρέσκα ελαστικά προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική τον ομόλογό του στη Red Bull ώστε να επιστρέψει στον ίδιο γύρο.

Η μεταξύ τους σύγκρουση στέρησε τη νίκη από τον Verstappen που τελικά τερμάτισε δεύτερος ολοκληρώνοντας τον αγώνα της Βραζιλίας με την RB14 πληγωμένη, ενώ ο Ocon έλαβε ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα pit καθώς κρίθηκε υπαίτιος του ατυχήματος. Έτσι έπεσε δέκατος πέμπτος.

«Τι ηλίθιος», ήταν η πρώτη αντίδραση του Verstappen μέσω team radio και παρότι από την ομάδα του, του ζήτησαν να αποφύγει τη συνάντηση με τον Ocon, ο θερμόαιμος Max, έσπευσε στο σημείο που οδηγοί ζυγίζονται μετά το τέλος του αγώνα και ζήτησε το λόγο.

Δείτε την αψιμαχία τους στο video που ακολουθεί!
https://twitter.com/F1/status/1061716317231665153?ref_src=twsrc%5Etfw

«Ξαφνιάστηκα από τη συμπεριφορά του Max. Το να πρέπει να τον αποτρέψει η FIA από το να γίνει βίαιος, με έσπρωχνε και ήθελε να μου ρίξει μπουνιά, αυτά δεν είναι κινήσεις ενός επαγγελματία. Αλλά έχω συνηθίσει στους καυγάδες μαζί του, χρόνια τώρα», είπε ο Ocon.
https://twitter.com/F1/status/1061696911617404928?ref_src=twsrc%5Etfw

Η απάντηση του Verstappen όταν ρωτήθηκε σχετικά με το συμβάν από το motorsport.com, δεν είναι για αναδημοσίευση. Θα αρκεστούμε στην περιγραφή του για το συμβάν: «Είναι εύκολο να πει κανείς πως είχα περισσότερα να χάσω. Όμως όταν ένας οδηγός που είναι γύρο πίσω θέλει να μονομαχήσει μαζί σου, παίρνοντας το ανόητο ρίσκο να βουτήξει στην εσωτερική, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Νομίζω πως η ποινή που δέχθηκε τα λέει όλα. Εγώ έχασα τη νίκη αλλά ελπίζω σε… 15 χρόνια να το θυμόμαστε και να γελάμε».

Προφανώς η αντίδραση του Ocon που κάθε άλλο παρά προσπάθησε να απολογηθεί, οδήγησε σε έκρηξη. Ο οδηγός της RBR έσπρωξε τον αντίπαλό του που πήγε να ανταποδώσει, τον έσπρωξε ξανά και το έκανε και τρίτη φορά πριν αποχωρήσει έξαλλος.

Αμφότεροι κλήθηκαν σε απολογία από τους αγωνοδίκες και αναμένουμε τη συνέχεια. Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο Ocon έχει κάθε δικαίωμα να προσπαθήσει να επιστρέψει στον ίδιο γύρο. Βέβαια όταν είσαι οδηγός της «οικογένειας» της Mercedes, το να δείχνεις τέτοιο ζήλο καταλήγοντας σε ένα συμβάν που χάρισε τη νίκη στη γερμανική εταιρεία, γεννά απορίες.
https://twitter.com/F1/status/1061710015700955136?ref_src=twsrc%5Etfw

Σίγουρα, σε μία εποχή που κάθε κίνηση των οδηγών που αποτελούν ινδάλματα για εκατομμύρια νέους, κάθε κίνηση που περιλαμβάνει βία (ακόμα και σε τόσο ήπια μορφή), είναι κατακριτέα. Ανέκαθεν ήταν, απλά η ευθύνη είναι πλέον μεγαλύτερη.

Όταν ο Ayrton Senna έριχνε μπουνιές στον Eddie Irvine που είχε επιχειρήσει κάτι ανάλογο με τον Ocon ή ο Nelson Piquet έκανε σάκο του μποξ τον Eliseo Salazar, όσα συνέβαιναν στις πίστες-ρινγκ είχαν πολύ μικρότερη προβολή σε σχέση με σήμερα σήμερα.

https://youtu.be/_C8-oKwf590

Πρέπει πάντως να τονίσουμε πως σύμφωνα με τον Martin Brundle, πρώην οδηγό F1 και νυν τηλεσχολιαστή των αγώνων, οι Verstappen-Ocon συναντήθηκαν ξανά στα paddock και έδωσαν τα χέρια.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...