Αρχείο

Στα Βαλκάνια μεταφέρεται η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας: «Θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε στρατιωτικό προπύργιο» - Σε εφαρμογή σχέδιο εξοβελισμού της Μόσχας

Πλήρη επιβεβαίωση σειράς άρθρων μας στο pentapostagma.gr από τις δηλώσεις του «δεινόσαυρου» της ρωσικής πολιτικής Σ.Λαβρόφ για τα Βαλκάνια τα οποία κινδυνεύουν πραγματικά από την σύγκρουση Ρωσίας και ΗΠΑ.   

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Δύση πήρε τα κατάλληλα μαθήματα από την «τραγωδία της Ουκρανίας»;

Τώρα οι ΗΠΑ κάνουν επίμονες προσπάθειες να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε ένα νέο στρατιωτικό προπύργιο εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι  Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο σερβικό τύπο τόνισε ότι οι χώρες της περιοχής των Βαλκανίων «πιέζονται επίμονα από την Ουάσιγκτον στην επιλογή: «είτε είστε με τη Μόσχα είτε με μας».

Ο ίδιος εξήρε την σταθερή και γενναία στάση του Βελιγραδίου στην επωφελή συνεργασία με τη Μόσχα, αλλά τόνισε ότι «οι Σέρβοι αδελφοί αντιστέκονται γενναία».

«Η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα την ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Σερβίας που ανταποκρίνεται στις θεμελιώδης αρχές του λαού», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «οι αδελφοί λαοί (Ρώσοι και Σέρβοι) είναι ενωμένοι από τις κοινές πολιτισμικές και πνευματικές ρίζες, ειλικρινή συναισθήματα φιλίας και αμοιβαία συμπάθεια. Ιδιαίτερα τόνισε την αδελφική αγάπη της Ρωσικής και Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Καλή η αγάπη αλλά οι Σέρβοι θέλουν πυραύλους έναντι της δύσης που ετοιμάζεται να τελειώνει μαζί τους μια για πάντα.

Εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών αναφέρουν ότι υπάρχει ενεργό σενάριο της δύσης για την μετατροπή της «ανυπάκουης» Σερβίας σε "Συρία" των Βαλκανίων, με στόχο να συρθεί η Ρωσία και εκεί σε εχθροπραξίες πιθανόν με τζιχαντιστές, οι οποίοι προς το παρόν εδρεύουν σε Βοσνία και Κόσοβο μετά την πολεμική τους εμπειρία στην Συρία.

Είναι γνωστό ότι έχουμε συγκέντρωση τζιχαντιστών σε αυτές τις δύο χώρες των Βαλκανίων.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Mετωπική Ρωσίας-ΗΠΑ στα Βαλκάνια – Στρατιωτικό αεροδρόμιο χτίζει η Ουάσινγκτον στο Κόσοβο – Βελιγράδι: «Ότι θα εντοπίζεται, θα αναχαιτίζεται αμέσως»), είχαμε αναφέρει ότι ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στα Βαλκάνια σε σχέση με την Ρωσία, για αυτό και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κάτω άκρα μυστικότητα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κοσσυφοπέδιο, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο Βελιγράδι όσο και στην Μόσχα για τις προθέσεις τους.

Πολλά σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί κατασκευάζουν μυστικά ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο στρατόπεδο Bondsteel, που εδρεύει η αμερικανική βάση στο Κοσσυφοπέδιο, αναμένοντας εξελίξεις στην περιοχή λόγω της νέας κόντρας με την Ρωσία για την περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η αμερικανική στρατιωτική βάση που κατασκευάστηκε το 1999 έχει πλέον επεκταθεί κατά 100 εκτάρια, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης και υπηρεσίες πληροφοριών και διενεργούνται εργασίες δημιουργίας στρατιωτικού αεροδρομίου.

Πηγές από τις σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών εξηγούν ότι μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί δεν σκέφτονταν καν να κατασκευάσουν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην βάση Bondsteel, αλλά όλα άλλαξαν μετά την όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία και την ενίσχυση της αντίστασης που προκάλεσε η εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό να διαθέτουν μια αεροπορική βάση από την οποία θα δύναται να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων, για αυτό και εργάζονται μυστικά για αυτό το σχέδιο εδώ και ικανό διάστημα, τονίζουν σερβικές πηγές.

Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας την ίδια στιγμή σημείωσε ότι υπάρχουν προσπάθειες να τεθεί σε κίνδυνο ο εναέριος χώρος της Σερβίας και ότι θα εντοπίζεται, θα αναγνωρίζεται και θα  αναχαιτίζεται αμέσως .

Ρωσία και ΗΠΑ θα «κονταροκτυπηθούν» στην περιοχή μας η οποία και λόγω των έργων διάνοιξης υδάτινου διαδρόμου από τους Κινέζους από τον Αξιό ποταμό μέχρι τον Δούναβη και το κέντρο της Ευρώπης θα αποτελέσει μια τεράστιας σημασίας κομβική περιοχή συμφερόντων στον παγκόσμιο χάρτη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ