Πολιτική

Σοβαρευτείτε επιτέλους! - Το ελληνικό δημόσιο φορολογεί πεθαμένους

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους το ελληνικό δημόσιο καθώς σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται να καταβάλλουν οφειλές άνθρωποι που έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και 20 χρόνια .

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΔΕΗ, η οποία, αντλώντας στοιχεία μέσα από τις ΔΟΥ, αποστέλλει ληξιπρόθεσμες οφειλές για ΕΕΤΗΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος έχει δηλωθεί κανονικά στο ληξιαρχείο.

ΔΕΗ και ΔΟΥ συνεχίζουν να ζητούν μικροοφειλές με προσαυξήσεις που διπλασιάζουν τα τελικά πρόστιμα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα συνιστά η περίπτωση ενός ιερέα από τα Τρίκαλα που ενώ απεβίωσε πριν από 20 χρόνια, η εφορία του ζητάει 196 ευρώ μαζί με το πρόστιμο γιατί δεν κατέβαλλε ΕΕΤΗΔΕ.

Παράλληλα, στη Νίκαια, ηλικιωμένη που έχει πεθάνει εδώ και 14 χρόνια συνεχίζει να δέχεται ραβασάκια από την εφορία για το ακίνητο που είχε στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι οι κληρονόμοι έχουν καταβάλλει όλους τους σχετικούς φόρους. Το εξωφρενικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η θανούσα θεωρείται φορολογικά ζωντανή από την ΔΥΟ, καθώς δεν αναγνωρίζουν την ληξιαρχική πράξη θανάτου της.

«Το ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει ψηφιακό κράτος» σημειώνει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, διοικητικός επιστήμονας και πολιτικός.

Ο κ. Καρκατσούλης διερωτάται ταυτόχρονα πώς είναι δυνατόν να έχουμε υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όταν το μόνο που φροντίζει είναι οι δημόσιες σχέσεις του υπουργού και όχι η επίλυση προβλημάτων των πολιτών, όπως η κακοδιοίκηση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ