Κόσμος

Σκάνδαλο διαφθοράς «μεγατόνων» στην «οσία» Γερμανία - Το υπουργείο Άμυνας ξόδεψε 200 εκατ. για εξωτερικούς συμβούλους

Να που συμβαίνουν τέτοιες... ομορφιές και στην Γερμανία, με το σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Άμυνας της χώρας να ταλανίζει τη χώρα.

Φυσικά τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί κατά κόρον στον ευρωπαϊκό νότο και δη στην Ελλάδα, ωστόσο η υπόθεση αυτή στην Γερμανία αποδεικνύει πως η διαφθορά δεν έχει… γεωγραφικά όρια.

Τι συνέβη στην Γερμανία

Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό. Η απόφαση για εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ληφθεί τον Δεκέμβριο. Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων δαπάνησε το υπουργείο Άμυνας στην Γερμανία μέσα σε δύο μόλις χρόνια και μάλιστα παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, διαπίστωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και σαν νη μην έφθαναν αυτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή;

Χθες η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερεις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση στην Γερμανία ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην Γερμανία, στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης