Οικονομία

Σε συγχώνευση με την Grivalia προχωρά η Eurobank

Σε εξαιρετικά σημαντική κίνηση προχωρά η Eurobank, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες , έχει αποφασιστεί η συγχώνευση με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia, σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο υπό τη στήριξη του ομίλου Fairfax.

Την ίδια ώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αναμένεται να εγκρίνει τη δημιουργία οχήματος ειδικού σκοπού (SPV) όπου θα μεταφερθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας.

Οι δύο κρίσιμες κινήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το πρωί, με την Eurobank να στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών θα παρουσιάσουν στους αναλυτές το πολύ σημαντικό επιχειρηματικό dealπου προβλέπει τον εταιρικό μετασχηματισμό της Eurobank, ενώ η εν λόγω κίνηση αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Eurobank με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Grivalia Properties αποτελεί συνέχεια της Eurobank Properties (μετονομάστηκε το 2014) και είναι ηγετική δύναμη στην ελληνική αγορά καθώς διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βασικός μέτοχος της Grivalia είναι η Fairfax Holdings (μέτοχος και της Eurobank) με ποσοστό 51,43% ενώ ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν ποσοστό 30,44%. Η κίνηση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαια της Eurobank και ταυτόχρονα η δημιουργία του SPV θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο σχέδιο μείωσης των NPEs, το οποίο αποδίδει ήδη καρπούς για την τράπεζα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Eurobank στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υποχώρησαν στο εν λόγω τρίμηνο για πρώτη φορά κάτω από το 40%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Grivalia για το α' εξάμηνο του 2018, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει 116 ακίνητα, τα 72 εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα υπόλοιπα 38 σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 1 οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων.

Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο όμιλος Grivalia Properties κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και τρία 3 στη Ρουμανία. Την 30η Ιουνίου 2018, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Ομίλου περιλάμβανε ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 869.309 τ.μ. με εύλογη αξία 979.248 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης