Κοινωνία

Σε πλειστηριασμό τα σπίτια του τραπεζίτη Ηλία Τσοτάκου και του Mr Energa Αχιλλέα Φλώρου

Mε ταχύτατους ρυθμούς βγαίνουν στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες τα σπίτια 20.000 και πλέον οφειλετών, τους επόμενους μήνες. Μεταξύ αυτών του πρώην τραπεζίτη Ηλία Τσοτάκου και του Αχιλλέα Φλώρου. Ο κ. Φλώρος γνωστός για το σκάνδαλο της Energa, έχει χρέη στις τράπεζες ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και για αυτό το λόγο εκπλειστηριάζεται το σπίτι του στην Φιλοθέη. Ο κατάλογος των πλειστηριασμών παρουσιάζει αυξητικές τάσεις μέρα με την ημέρα, με πολλούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη «έκρηξη» πλειστηριασμών ακινήτων, ειδικά από τα τέλη του έτους και μετά, που πέφτουν τίτλοι τέλους στον νόμο Κατσέλη- Σταθάκη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ηλίας Τσοτάκος
Το όνομα του Ηλία Τσοτάκου ήρθε πολλές φορές στη δημοσιότητα, λόγω της αποκαλούμενης «φούσκας» του 1999 στο Χρηματιστήριο. Τελικά στις αρχές του 2018, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως πρέπει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για δεύτερη φορά. Όμως στις 21 Νοεμβρίου βγαίνει για άλλη μία φορά στο «σφυρί» από τον εκκαθαριστή της τράπεζας Proton, το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα για 1,67 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος λόγω δανείου που έμεινε απλήρωτο ανέρχεται στα 7.974.435 ευρώ…

Ακίνητη περιουσία που εκπλειστηριάζεται: Ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, που βρίσκεται στο Ψυχικό Αττικής, της κτηματικής περιφερείας του Δήμου Ψυχικού, πρώην Κοινότητος Ψυχικού και παλαιότερα του Δήμου Αθηναίων, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Ψυχικού, ήδη σήμερα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημοτική Κοινότητα Ψυχικού. Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση (538,60 τμ), και η κατοικία περιξ των 300 τμ.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος
O Γιάννης Ανθόπουλος, δικάζεται αυτές τις ημέρες για τοκογλυφία με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να έχει προτείνει την ενοχή του. , βγήκαν στο «σφυρί» για χρέη προς την τράπεζα Alpha ένα οικόπεδο εκτάσεως 1234,20 τ.μ. στον «Κόμβο – Πανόραμα Ζ.Ε.Χ. » στην Κοζάνη, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 160.000 ευρώ. Στον πλειστηριασμό βγήκαν επίσης και 10 αγροτεμάχια, στα οποία εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης, συνολικής έκτασης που αγγίζει τα 40.000 τ.μ στα Κοίλα, επίσης στην Κοζάνη. Η προτεινόμενη τιμή για όλα είναι 35.500 ευρώ.

Ο Γ. Ανθόπουλος διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος
Ο πρώην βουλευτής και …παρ’ ολίγον υπουργός Δημόσιας Τάξης Πέτρος Μαντούβαλος, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μία δίνη δικαστικών περιπετειών λόγω καταγγελιών για εμπλοκή του σε παραδικαστικά κυκλώματα, φαίνεται να έχει μία οφειλή 450.000 ευρώ.

Στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναρτήθηκαν δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του στο Πειραιά. Ένα ισόγειο κατάστημα με τιμή πρώτης προσφοράς τα 135.800 ευρώ και ένα γραφείο με τιμή 18.800, τα οποία βρίσκονται στον Πειραιά, εκεί όπου στεγάζεται και το δικηγορικό γραφείο του Πέτρου Μαντούβαλου.

Τα «βάρη» που φαίνεται να έχουν τα εν λόγω ακίνητα μέχρι τις 30-8-2017, προσημειώσεις δηλαδή και αναγκαστικές εκτελέσεις λόγω χρεών προς τράπεζα και οφειλών προς το Δημόσιο, αγγίζουν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Δαφέρμος
Ο άλλοτε ισχυρός έμπορος όπλων Κώστας Δαφέρμος, είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά από όταν τον «κάρφωσε» ως «δωροδότη» σε συμβάσεις εξοπλιστικών, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Σύλληψη, προφυλάκιση, παραπομπή του για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Το πολυτελέστατο σπίτι του στην Βασιλέως Γεωργίου Β΄, ξαναβγήκε σε πλειστηριασμό (λόγω μη αποτελέσματος τις προηγούμενες φορές) από τράπεζα για χρέος 1 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη αξία του και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ…Οι τράπεζες όμως είναι αποφασισμένες να μειωσουν την τιμή του στο μισό μήπως και πουληθεί. Είναι ένα απο τα ωραιότερα σπίτια στην Αθήνα.

Ο Λάκης Γαβαλάς
Ο Λάκης Γαβαλάς, το σπίτι του οποίου στην Μύκονο έγινε ξενοδοχείο (με άλλον ιδιοκτήτη αλλά το διαφημίζει στα media o ιδιος) πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια λόγω χρεών, τα τελευταία 8 χρόνια. Στις 21 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός που αφορά το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, που στέγαζε την επιχείρηση του. Χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ μόνο στην Εφορία και το συγκεκριμένο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ