Κόσμος

Σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας

Ο στρατιωτικός νόμος τέθηκε σε ισχύ και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 10 περιοχές της χώρας. Η στρατολόγηση λόγω του στρατιωτικού νόμου πρόκειται να ανακοινωθεί από τον ουκρανό πρόεδρο.

Σε ισχύ τέθηκε ο στρατιωτικός νόμος σε δέκα περιοχές της Ουκρανίας, καθώς ο σχετικός νόμος που επιβάλει το στρατιωτικό καθεστώς δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης Uryadovy Kuryer.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο στρατιωτικός νόμος θα ισχύσει στις περιοχές Vinnytsia, Luhansk, Mykolaiv, Sumy, Odessa, Kharkiv, Chernihiv, Donetsk, Zaporizhia και Kherson, καθώς και στα εσωτερικά ύδατα της περιοχής Azov-Kerch.

Η στρατολόγηση λόγω του στρατιωτικού νόμου πρόκειται να ανακοινωθεί από τον ουκρανό πρόεδρο.
Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος σε μια σειρά ουκρανικών περιοχών, στον απόηχο του περιστατικού που συνέβη στις 25 Νοεμβρίου, όταν η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία για είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας.

Οι ρώσοι αξιωματούχοι έχουν καταδικάσει την ουκρανική κίνηση, τονίζοντας το γεγονός ότι το περιστατικό ήταν προσχεδιασμένη πρόκληση, καθώς και πρόσχημα ώστε να επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, πριν τις προεδρικές εκλογές της χώρας.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ