Εκκλησία

Ρωσική Δούμα: Χάρτης για "απαγορευμένα" ελληνικά μοναστήρια και εκκλησίες που δεν μπορούν να προσκυνήσουν οι Ρώσοι

Η κρατική Ρωσική Δούμα προτείνει την εκπόνηση ενός χάρτη ελληνικών εκκλησιών και μοναστηριών που μπορούν να επισκεφθούν οι Ορθόδοξοι πιστοί της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, πρότεινε την εκπόνηση ενός χάρτη με ελληνικές εκκλησίες και μοναστήρια που μπορούν να επισκεφθούν οι Ρώσοι προσκυνητές μετά τη διακοπή των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

«Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένας χάρτης τοποθεσιών που μπορούν να επισκεφθούν οι προσκυνητές μας και ένας για τους χώρους που δεν μπορούν να επισκεφθούν λόγω της στάσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος Ιβάν Σουχάρεφ κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

"Η κατάσταση έχει ενταθεί και η διακοινοβουλευτική ομάδα φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποίησε πρόσφατα μια συνάντηση κατά την οποία πολλοί άνθρωποι ρώτησαν ποιες εκκλησίες μπορεί να επισκεφθούν οι πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, ποιες μονές μπορούν να επισκεφθούν και ποια νησιά, για παράδειγμα, πρέπει να αποφεύγονται για επισκέψεις ", ανέφερε ο Σουχαρέφ.

"Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρόταση, οπότε ας σκεφτούμε μαζί για την εξουσιοδότηση των κεντρικών θρησκευτικών οργανώσεων να καταρτίσουν έναν τέτοιο χάρτη", δήλωσε ο πρόεδρος Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...