Αρχείο

Πώς ο Σόρος χρεώνει πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω πιστωτικών καρτών!

Τη φημολογία ότι, βοηθά στη χρηματοδότηση των μεταναστών που φεύγουν από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα με σκοπό να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Geogre Soros.
Ωστόσο ο ιδρυτής της «Ανοιχτής Κοινωνίας», ο οποίος φέρεται να χρηματοδότησε μεγάλο μέρος εκστρατείας κατά του Trump και με την υπόθεση του Brett Kavanaugh, συνεργάζεται τώρα με τη Mastercard για να παραδώσει στους μετανάστες πόρους, υπό τη μορφή «επενδυτικού κεφαλαίου».

Μέσω της συνεργασίας τους, ο Soros παρέχει αποτελεσματική ανοικτή οικονομική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιδιώκουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η συνεργασία μεταξύ Soros και Mastercard, την οποία αποκαλούν «Humanity Ventures», είναι αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που ο δισεκατομμυριούχος έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», αναφέρει το bankingnews.gr

Soros και Mastercard υποστηρίζουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας δεν είναι επαρκή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, υποδηλώνοντας πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει.

«Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης στους χώρους υποδοχής τους επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές, υγειονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος.

«Η δυνητική μας επένδυση σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση, σε συνεργασία με την ικανότητα της Mastercard να δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινότητες, μπορεί να δείξει πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων», πρόσθεσε.

Αμέσως, ο Soros σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει λύσεις περίθαλψης και εκπαίδευσης.
Προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες.

Ο Soros είπε ότι θα προτιμούσε να είναι κερδοφόρα η «Ανθρωπιστική Επιχειρηματικότητα» για να προσελκύσει και «άλλους επιχειρηματίες» αλλά είναι ασαφές πώς σχεδιάζει να κερδίσει οτιδήποτε δίνοντας δάνεια - χωρίς κινδύνους - σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Το 2016 ότι παραχώρησε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, κάτι που έκανε η Mastercard με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...