Οικονομία

Πότε θα κατατεθούν τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς

Για το θέμα της ημερομηνίας για την καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά κατά την επίσκεψή της στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 1η Στρατιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν».

Η υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας σημείωσε επίσης ότι στόχος της επίσκεψης της είναι να δει από κοντά τις δομές και το έμψυχο δυναμικό τόσο της 1ης Στρατιάς, όσο και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

«Ως πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις και τις ανάγκες τους, για να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκριθούν στο μεγάλο και υψηλό έργο της εθνικής Ασφάλειας, της 'Αμυνας και στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» είπε μεταξύ άλλων η υφυπουργός.

Σημειώνεται πως κατά την επίσκεψή της στην 1η Στρατιά η υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας συνοδεύονταν από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή αλλά και από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Δημόκριτο Ζερβάκη.

Πότε θα γίνει η καταβολή

Η δήλωση της ΥΦΕΘΑ σηματοδοτεί την έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και στη συνέχεια των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Επιβεβαιώνονται όσα έχει γράψει το OnAlert.gr εδώ και καιρό για την καταβολή των αναδρομικών εντός του Νοεμβρίου και πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του μήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την αποστροφή του ΥΕΘΑ για τις 15-20 ημέρες.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις (φόρους, συμψηφισμούς από οφειλές κ.ά.) διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Το νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ