Κόσμος

Πυκνώνει το μυστήριο της δολοφονίας Κασόγκι: Εμφανίστηκε Αιγύπτια, «κρυφή» σύζυγος του δημοσιογράφου

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με την εμφάνιση μιας μυστηριώδους γυναίκας.

Η 50χρονη Αιγύπτια, που αποκάλυψε μόνο τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου της (H., Atr.) παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post, στην οποία αρθρογραφούσε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος και δήλωσε πως είναι η «κρυφή» σύζυγος του Τζαμάλ Κασόγκι. Η μυστηριώδης γυναίκα υποστηρίζει πως παντρεύτηκε με τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο τον Ιούνιο στις ΗΠΑ σε μυστική ισλαμική τελετή.

Η γυναίκα τόνισε στην εφημερίδα πως δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά της και επικαλέστηκε φόβους για τη ζωή της και τη δουλειά της. Όμως, μέλη της οικογένειας του Κασόγκι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον γάμο του με την Αιγύπτια ενώ η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Washington Post δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι για τη σχέση του Κασόγκι με την άγνωστη γυναίκα και αναρωτήθηκε για τα κίνητρά της. Την ημέρα της δολοφονίας του ο Κασόγκι είχε επισκεφθεί το προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει ένα έγγραφο και να παντρευτεί την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, η οποία τον περίμενε έξω από το κτήριο.

«Ο Τζαμάλ ποτέ δεν μου ανέφερε αυτή τη γυναίκα. Γιατί προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για τον Τζαμάλ; Τι θέλει; Υποψιάζομαι ότι αυτή είναι μια προσπάθεια να τον δυσφημήσουν και να βλάψουν τη φήμη του», ανέφερε η Τσενγκίζ. Πάντως, η Αιγύπτια, που δήλωσε σύζυγος του Κασόγκι, τόνισε στη συνέντευξή της πως θέλησε να αποκαλύψει την σχέση της με τον δημοσιογράφο επειδή ως «μουσουλμάνα σύζυγος επιθυμεί να έχει πλήρη δικαιώματα και αναγνώριση».

Η ίδια, αποκάλυψε πως έδωσε ήδη φωτογραφίες της με τον Κασόγκι και άλλα αποδεικτικά στοιχεία σε προξενείο της Σαουδικής Αραβίας σε χώρα της Μέσης Ανατολής και υποστήριξε πως είδε τον δημοσιογράφο για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο. Αν η 50χρονη Αιγύπτια κατορθώσει να αποδείξει πως ήταν νόμιμη σύζυγος του δημοσιογράφου θα μπορέσει να λάβει μερίδιο από τυχόν αποζημίωση που θα δώσει στην οικογένεια Κασόγκι το Ριάντ.

Μετά από εβδομάδες άρνησης η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε πως ο αντιφρονών δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη. Την Πέμπτη, μάλιστα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο συντηρητικό βασίλειο ανακοίνωσε πως έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 11 από 21 υπόπτους για τον φόνο του δημοσιογράφου, εκ των οποίων οι πέντε θα βρεθούν αντιμέτωποι με την θανατική ποινή.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, η CIA έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν κρύβεται πίσω από την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ