Κυπριακό

Πρόκληση Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ετζεβίτ εξασφάλισε την ειρήνη στην Κύπρο»

Ο αρχηγός της κεμαλικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θέλησε να δείξει για άλλη μία φορά τον πατριωτισμό του...

Όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ, απαντώντας στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη πατριωτισμού, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έπλεξε το εγκώμιο του Ετζεβίτ αποδίδοντάς του την εισβολή στην Κύπρο ως την κορυφαία πράξη που έχει κάνει ένας Τούρκος πολιτικός.

«Ήταν ένας ηγέτης που πήγε στην Κύπρο την ώρα που δολοφονούνταν οι ομογενείς μας και εξασφάλισε την ειρήνη. Όταν πήγε στην Κύπρο, έγιναν εμπόδιο και επιβλήθηκε εμπάργκο. Αλλά εκείνος δεν λύγισε. Ο πατριωτισμός του είναι γραμμένος στα νερά της Μεσογείου και στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να μνημονεύουν τον Ετζεβίτ ως ένα πατριώτη πολιτικό που έχτισε την σύγχρονη Τουρκία, προστατεύοντας τους Τούρκους είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

«Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις που θα προστάτευαν τους συμπολίτες μας αλλά και τους ομογενείς μας, έπραττε χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, χωρίς να σκύψει σε κανέναν, χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν. Δεν πήγε να ζητήσει συγνώμη από κανέναν», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάνοντας σαφώς μία έμμεση αναφορά στις συγνώμες που έχει κατά καιρούς ζητήσει ο Ερντογάν, με πιο ηχηρή αυτήν προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κατάρριψη του Σουκόι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ