Κοινωνία

Προβληματισμός για εμφράγματα την ώρα που μάζευαν ελιές στην Ηλεία

Θορυβημένο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου το τελευταίο δεκαήμερο, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων καρδιακών επεισοδίων -κυρίως εμφραγμάτων- σε ανθρώπους 55-60 ετών που είναι στα λιοστάσια.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο καρδιολόγος Τάκης Αντωνακόπουλος, την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις διακομιδής πολιτών που υπέστησαν έμφραγμα την ώρα που μάζευαν ελιές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία όσο εντείνεται η ελαιοσυγκομιδή…

«Σχεδόν σε κάθε εφημερία έχουμε κι από ένα έμφραγμα. Πρόκειται κυρίως για συμπολίτες μας γύρω στα 60, ετεροδημότες, οι οποίοι έχουν κατέβει για την ελαιοσυγκομιδή. Επειδή τα συμβάντα είναι αυξημένα την τελευταία εβδομάδα, θέλω να επισημάνω ότι είναι καλό να υπάρχει ένας προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος προτού κάποιος μεταβεί σε λιοστάσι. Πρέπει να έχουμε πάντα επίγνωση του κινδύνου που ελλοχεύει από την υπερκόπωση ή από κάποιο πρόβλημα που πιθανόν να αγνοούμε. Οι αγροτικές εργασίες είναι ένα δύσκολο επάγγελμα και οφείλουμε να μην αμελούμε την υγεία μας», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ