Πολιτική

Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη καλεί το δικαστήριο για τα C4i - Δεν θα κληθεί ο ΠτΔ λόγω αξιώματος

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i πρόκειται να καταθέσουν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην υφυπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Κώστας Αιλιανός και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

Το αίτημα κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από την πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο, όπου όμως δεν θα κληθεί ο κ. Προκοπής Παυλοπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και αίτημα από την Saic.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα εφετών προς το δικαστικό συμβούλιο οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

Η εκδίκαση για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος άρχισε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και πρόκειται να συνεχιστεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έχουν παραπεμφθεί 18 κατηγορούμενοι. To Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα (υπ΄αριθμόν 1732/2017) έστειλε στο εδώλιο πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος δικάζεται για ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Πολύδωρας για C4I: Είναι ένας χυδαίος αντιπερισπασμός

Απάντηση μέσω της ''Εφημερίδας των Συντακτών'', δίνει ο πρώην υπουργός στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης την διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

«Είναι ένας χυδαίος αντιπερισπασμός από πλευράς ΚΙΝΑΛ διότι εγώ υπέγραψα μία ευεργετική, ωφέλιμη για το δημόσιο σύμβαση, τροποποιητική, με τις υπηρεσίες να λειτουργούν άψογα κατά τον έλεγχο των συστημάτων και με σκοπό να πετύχω- και πέτυχα- μία έκπτωση 13,5- 15 εκατομμύρια ευρώ και μία ανανέωση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων», αναφέρει ο κ. Πολύδωρας στη δήλωσή του.

«Το μέγα όφελος ήταν να εξουδετερώσω την προσφυγή που είχε κάνει η SAIC στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο των Παρισίων και με την τροποποίησή που έκανα της συμβάσεως και με τη συμφωνία αυτή απέσυρε την προσφυγή της η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία. Αισθάνομαι ότι έχω θέσει την υπογραφή μου ευόρκως και κανένας δεν μπορεί να ρίξει λάσπη επάνω μου περιλαμβανομένης και της ΝΔ, η οποία με μία παράξενη διάκριση εξαίρεσε τον ΠτΔ και καλώς και άφησε κατά αντιδιαστολήν εμένα και τον Μαρκογιαννάκη στο έλεος των Θείων; Δεκτό και αυτό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...