Κοινωνία

Ποιος είναι ο τραπεζίτης Οσβαλντ που έσπασε το βραχιολάκι και δραπέτευσε

Ο Ζαν Κλοντ Oσβαλντ που έσπασε το «βραχιολάκι» εντοπισμού του, και δραπέτευσε, έφθασε στη χώρα μας μετά από ένα ταξίδι στο Ντουμπάι.

Από τις διακοπές του και λίγο πριν από την πτήση transit, για να γυρίσει στην Γαλλία, συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η χώρα μας, τον Απρίλιο του 2015. Αφορμή, η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ο οποίος μετά από ένα σερί απολογιών, τον έδειξε ως κεντρικό πρωταγωνιστή στο ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας.

Μετά την απολογία του, προφυλακίστηκε ενώ το Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποφυλακιστεί άμεσα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν και άλλες δικογραφίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Έτσι, αναγκάστηκε να φοράει το βραχιολάκι από τότε, και να επιστρέφει στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου. Μέχρι σήμερα που το έσπασε και δραπέτευσε, θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...