Κόσμος

Ποιος είδε το Brexit και δεν το φοβήθηκε - Στα πρόθυρα παραίτησης και παράκρουσης οι υπουργοί της Μέι

Και ενώ η Ελλάδα έκανε τα πάντα για να γλιτώσει το Grexit η Μεγάλη Βρετανία επέλεξε την έξοδό της και τώρα πρέπει να την διαχειριστεί. Τέσσερις Βρετανοί υπουργοί, υποστηρικτές της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στα πρόθυρα παραίτησης από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αναφορικά με το Brexit, ανέφερε η Sunday Times.

Η εφημερίδα παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το σχέδιο της Μέι για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού που θα επιβλέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από οποιoδήποτε προσωρινό τελωνειακό καθεστώς συμφωνήσει.

Οι υποστηρικτές του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι επιμένουν ότι η Βρετανία πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του τελωνειακού καθεστώτος όταν αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς κινείται προς μια νέα εμπορική σχέση με το μπλοκ.

Ωστόσο η εφημερίδα επικαλέστηκε μια πηγή στο Γουάιτχολ που τόνισε ότι η ΕΕ θα επιμείνει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψει κάθε απόφαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης