Κόσμος

Πλάι-πλάι περιπολούν Αμερικανοί και Κούρδοι - Μπλόκο στα τουρκικά σχέδια - Οργή από Άγκυρα: «Μας πούλησαν οι ΗΠΑ, ανοχή τέλος»!


Νέες απειλές από την Τουρκία. Αυτή την φόρα η μπάλα πήρε και τις ΗΠΑ. Η Άγκυρα είναι πλέον παγιδευμένη λόγω του ενεργειακού παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα στην Α. Μεσόγειο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν μπορεί να... αντέξει ότι εντός ημερών θα αρχίζει να τρυπάει η Exxon Mobil και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα σύγκρουσης, μόνο που λογαρίζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή Ισραήλ, ΗΠΑ και φυσικά την Ελλάδα, που με την ισχυρή παρουσία του ΠΝ δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε τουρκικούς ελιγμούς.

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα η Άγκυρα τη στιγμή που το γεωτρύπανο της Exxon Mobil κατευθύνεται στην Κύπρο αλλά και μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της χώρας, Recep Tayyip Erdogan, εκτόξευσε νέες απειλές για ΑΟΖ και Κύπρο.

«Η μάχη στα σύνορα μας θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που θα εξαλειφθούν όλα τα απειλητικά στοιχεία» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Fuat Oktay και πρόσθεσε «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει απειλές ή σχηματισμούς πουθενά.

Η Τουρκία έχει δείξει την αποφασιστικότητα της και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο Oktay τόνισε ότι «οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να εξαλείψουν το PKK/YPG στη Μανμπίτζ της Συρίας αλλά ανέβαλαν τη λύση.

Η Τουρκία δεν θα δείξει άλλη ανοχή».

Μία ημέρα πριν, ο Erdogan είχε εντείνει την πολεμική ρητορική του επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν θα πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι προφανές πως η Τουρκία στοχοποιεί ΗΠΑ, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Μάλιστα οι εικόνες που κυκλοφορούν με Αμερικανούς και Κούρδους να μάχονται, προκαλούν αναστάτωση στην Άγκυρα
https://twitter.com/EndiZentarmi/status/1059201787184451584?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/RodiSad/status/1059145830710632448?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Χθές βέβαια οι απειλές εκτοξεύθηκαν πρώτα κατά της Ελλάδας

«Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες. Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας.

Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας.

Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επεσήμανε ότι «σίγουρα δεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ.

Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν», δήλωσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ