Αθλητισμός

Παρί Σεν Ζερμέν: Κίνδυνος να αποκλειστεί από το Champions League

Η UEFA ανοίγει εκ νέου την έρευνα σχετικά με τη μη συμμόρφωσή της Παρί Σεν Ζερμέν με το οικονομικό fair play κι είναι έτοιμη να αποκλείσει τη γαλλική ομάδα από το Champions League.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe», η οποία κι αποκάλυψε το θέμα, η UEFA θα εξετάσει ξανά τα συμβόλαια της Παρί Σεν Ζερμέν με χορηγούς, όπως επίσης και τις συμφωνίες για τις μεταγραφές του Νεϊμάρ και του Κιλιάν Μπαπέ, αφού διαπιστώθηκε ότι οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί.

Η αναθεώρηση των συμβάσεων χορηγίας, μπορεί να οδηγήσει τους αριθμούς της Παρί Σεν Ζερμέν στο… κόκκινο, γεγονός που συνεπάγεται την τιμωρία από την UEFA.

inRead invented by Teads
Όπως είναι γνωστό, τα Football Leaks, αποκάλυψαν ότι οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί ΣΖ, είχαν διογκώσει εισοδήματα χορηγίας για την κάλυψη των απαιτήσεων της UEFA. Οι κανόνες του οικονoμικού fair play αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τους συλλόγους να λαμβάνουν απεριόριστα χρηματικά ποσά μέσω διογκωμένων συμφωνιών χορηγίας με οργανώσεις που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, η UEFA δέχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί ΣΖ να εισπράττουν εισόδημα από βασικούς χορηγούς που σχετίζονταν με τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ την αγοραία αξία που εκτιμούν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που προσλαμβάνονται από την UEFA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ